Cine a VANDALIZAT cortul de la Universitate cu mesaje împotriva romilor. Poliția a prins făptașiiPolițiștii bucureșteni i-au prins pe cei care au vandalizat cortul Centrului Național de Cultură a Romilor, amplasat în Piața Universității cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor. În acest caz, sunt cercetați și agenții de pază care ar fi părăsit zona în care a avut loc incidentul, deși erau în timpul serviciului.

Cine a VANDALIZAT cortul de la Universitate, cu mesaje impotriva romilor. Politia a prins faptasii
Cine a VANDALIZAT cortul de la Universitate, cu mesaje împotriva romilor. Poliția a prins făptașii
Foto: Facebook Gelu DUminica

Polițiștii bucureșteni i-au identificat pe cei care au vandalizat cortul Centrului Național de Cultură a Romilor: este vorba de trei bărbaţi din București, cu vârste cuprinse între 23 şi 34 de ani. Ei sunt acuzați de comiterea infracţiunilor de incitare la ură sau discriminare şi distrugere.

Reamintim că, vineri noapte, cortul de la Universitate, amplasat de Centrul Național de Cultură a Romilor, cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, a fost vandalizat. Numeroase mesaje rasiale au fost scrise pe cort. Poliţia s-a autosesizat în acest caz și organizatorii evenimentului au depus sesizări cu privire la cele întâmplate,

"Au fost demarate investigaţii în zonă, au fost audiate mai multe persoane inclusiv agenţii de pază care aveau atribuţii în supravegherea obiectivului, astfel reuşindu-se ca în data de 10 aprilie a.c., bănuiţii să fie identificaţi. Aceştia sunt trei bărbaţi de 23, 27 şi respectiv 34 de ani, toţi din Bucureşti, care au fost audiaţi la Secţia 10 Poliţie. Cercetările sunt continuate cu cei trei în stare de reţinere sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de incitare la ură sau discriminare şi distrugere.", transmite Poliția Capitalei.

Conform sursei citate, au fost puși sub acuzare și agenţii de pază din zonă, care nu și-au îndeplinit atribuţiile de serviciu şi ar fi părăsit zona posturilor. În cazul lor, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neglijenţă în serviciu şi favorizarea faptuitorului.

Etichete: cort, cort universitate, discriminare, romi

0/3 COMENTARII
vlad
12 Apr 11:35
+0
VOTURI
-0
Mesajul ca mesajul, dar astia umblau prin centru cu sprayuri la ei, oare pentru ce??? Tot orasul este desfigurat de graffitiuri, inclusiv tot centrul vechi!! Si macar daca chiar ar fi chestii estetice, dar marea majoritate sunt doar mazgalituri, semnaturi sau mai stiu eu ce ineptii. Toate blocurile astea reabilitate se umplu si ele imediat cu graffitiuri. Pai la vecinii mei nici nu au apucat sa termine zugravitul si la parter era frumos un graffiti. Nu exista niciun fel de strategie impotriva lor si ne vrem capitala europeana....

Asta ma deranjeaza mai mult pe mine, decat mesajul in sine
dac
12 Apr 10:05
+0
VOTURI
-0
Pe astia i-au prins. Dar pe tiganii care fura prin cartiere sau ne dau in cap nu-i prind..MOARTE TIGANILOR!!!!
Florin
12 Apr 07:24
+0
VOTURI
-0
Oferta de nerefuzat!
Editura,are nevoie imediat de oameni extrem de seriosi si care vor sa colaboreze urgent intr-o activitate de promovare a cartlor electronice,atat pe piata romaneasca cat si cea straina.Activitaea este part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri garantate,prin contract de comision.
Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: florin_33_2006@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE