Cine administrează pasarela pe care un adolescent de 16 ani s-a electrocutat marţi, în HerăstrăuUn adolescent de 16 ani s-a electrocutat, marţi, pe pasarela din zona lacului Herăstrău, având arsuri pe 90% din suprafaţa corpului. Primăria Bucureşti anunţă că a încercat încă de acum 2 ani să găseasca o soluţie sigură pentru pietonii şi bicicliştii care traversează neregulamentar parcul Herăstrău podul de cale ferată. Deşi ALPAB avea prevăzuţi bani în buget pentru construcţia unei pasarele, Ministerul Transporturilor nu şi-a dat avizul pentru realizarea acesteia, informază PMB.

Pasarela Herastrau
Pasarela Herăstrau

Parcul Herastrau, in suprafata de 110 ha, este impartit in doua zone de-o parte si de cealalta a laculu. In ambele zone ale parcului au fost amenajate alei pietonale si piste pentru biciclisti. In pofida semnalizarii "Accesul interzis", trecerea pietonilor si a biciclistilor de pe un mal pe celalalt al lacului Herastrau, respectiv intre cele doua zone ale parcului, se face pe langa calea ferata Bucuresti-Constanta, pe podul de cale ferata.

Urmare a numeroaselor reclamatii ale cetatenilor care au semnalat atat pericolul traversarii caii ferate in aceasta zona, cat si accesul dificil pe podul de cale ferata (scari cu trepte si unghi de inclinare mare, atat la urcare cat si la coborare, care fac imposibila trecerea persoanelor cu dizabilitati locomotorii si dificila trecerea peste calea ferata a biciclistilor si a parintilor cu copii in carucior), Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) a prevazut in buget, inca din anul 2015, fondurile necesare pentru intocmirea studiului de fezabilitate in vederea construirii unei pasarele pietonale peste lacul Herastrau in aceasta zona. Tot in anul 2015, prin mai multe adrese, ALPAB a solicitat Ministerului Transporturilor avizul de principiu privind amplasarea unei pasarele pietonale si distanta minima la care se poate apropia cu aceasta de podul de cale ferata.

Atat in 2015, cat si in anul 2016, Ministerul Transporturilor a refuzat propunerea Municipalitatii, argumentand ca solutia propusa nu se incadreaza in regulile privind amplasarea si autorizarea constuctiilor in zona de protectie a caii ferate, informează Primăria Capitalei într-un comunicat.

Un incident grav s-a produs marţi în Parcul Herăstrău din Capitală:un adolescent s-a electrocutat. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie, ambulanţă şi pompieri.

Incidentul s-a întâmplat în zona lacului Herăstrău din Bucureşti. Un copil de 16 ani s-a electrocutat de firele de la pasarela de peste DN1 care are alimentare pentru tren. Copilul este într-o stare foarte gravă, are arsuri de gradul 2 şi 3 pe 90% din suprafaţa corporală. 

Etichete: Bucureşti, copil electrocutat, Herăstrău, Parcul Herăstrău, pasarela herastrau

0/2 COMENTARII
Pifanu
10 Mar 12:24
+0
VOTURI
-0
Pai stai un pic, la tv arata ca baiatul respectiv se urcase pe structura de metal ca sa-si faca un selfie. Deci, cu tot respectul, cam e vinovat singur de treaba asta. Evident asta nu exclude necesitatea unei pasarele pietonale in zona respectiva. Dar nici daca te urci pe structura de metal la doi pasi de catenara, probabil sanatos nu esti.
vlad
09 Mar 10:51
+0
VOTURI
-0
Ce e tromboneala asta??? Toata lumea este de acord ca e nevoie de o pasarela!!! Si sunt incapabili sa o faca!! Nu zice nimeni ca trebuie sa treaca fix sub actualul pod, se poate face mai aproape, mai departe... sa nu ne spuna ca e zona aia de protectie de sute de metri, pentru ca atunci nu ar mai fi fost permise nici aleile. Este pur si simplu vorba de INCOMPETENTA!!! O sa fie cineva concediat? Bineinteles ca nu.


Ce ma amuza si mai mult este ca astia spun ca s-au amenajat alei, benzi pentru biciclete... hahaha, adica au tras niste linii colorate pe alocuri? :). Mda, ok. Pe partea dinspre Sosteaua Nordului parcul e complet neamenajat. Aleea este pe alocuri atat de ingusta ca abia au loc 3 oameni sa mearga unul langa altul... dar trec bicicletele intr-o nebunie pe-acolo. Puteau si trebuiau sa largeasca serios zona, sa puna niste bancute, ceva... dar e ok, cluburile sa traiasca.

Cat despre pasarela, din punctul meu de vedere ar trebui sa fie una si in dreptul insulei copiilor, sau cum s-o numi. Sau sa fie bac continuu dintr-o parte in alta. Nu e normal ca parcul sa fie asa separat.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE