CINE distruge stejarul secular urban din strada Horei? Precizările Primăriei Sector 2Primăria Sectorului 2 informează printr-un comunicat de presă că respinge categoric acuzațiile nefondate ale Fundației “Eco - Civica”, lansate prin mijloacele de informare în masă, potrivit cărora ar distruge un “stejar secular urban” aflat pe strada Horei.

CINE distruge stejarul secular urban din strada Horei? Precizarile Primariei Sector 2
CINE distruge stejarul secular urban din strada Horei? Precizările Primăriei Sector 2

"Dimpotrivă, Administrația Domeniului Public Sector 2 udă zilnic arborele în cauză tocmai pentru a-l îngriji și proteja, având în vedere vechimea și valoarea sa.

În ciuda acuzațiilor, Primăria Sectorului 2 nu a toaletat stejarul în cauză și nici nu a autorizat funcționarea stației de comercializare a produselor petroliere aflate în apropiere.

Menționăm că strada Horei se află în zonă protejată și, conform prevederilor legale, competența de emitere a autorizațiilor și avizelor pentru construire/funcționare revine Primăriei Municipiului București.

Pe această cale, Primăria Sectorului 2 dorește să informeze corect opinia publică cu privire la starea stejarului de pe strada Horei, stejar care, potrivit Fundației "Eco-Civica" "este în pericol" din cauza Primăriei Sectorului 2 și a Primăriei Municipiului București. Potrivit fundației, cele două instituții se fac vinovate de uscarea stejarului ca urmare a toaletării acestuia și a autorizării funcționării unei stații de comercializare a produselor petroliere în apropierea arborelui. Ambele acuzații sunt false și lipsite de orice fundament", informează Primăria Sectorului 2 printr-un comunicat de presă remis la redacţie. 

Etichete: fundatia eco civica, Sectorul 2., stejar secular urban, strada horei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE