Cine este Alexandru Badea, suspectat de a mituit mai multe administraţii locale pentru deratizareProcurorii DNA au decis joi dimineata in mai multe primarii din tara, din judetele Cluj, Alba, Salaj, Sibiu si Mures, in cadrul unei anchete de amploare, pentru a verifica contractele de deratizare si dezinsectie incheiate de societatea Coral Impex SRL din Ploiesti cu mai multe administratii locale.

Cine este Alexandru Badea, suspectat de a mituit mai multe administratii locale pentru deratizare (Foto hotnews.ro)
Cine este Alexandru Badea, suspectat de a mituit mai multe administraţii locale pentru deratizare (Foto hotnews.ro)

Procurorii suspecteaza ca toate aceste contracte s-au incheiat prin mituirea unor functionari, viceprimari sau chiar primari. Cine este insa patronul unei firme care a reusit, dupa propriile descrieri, sa devina una din cele mai mari din tara? Presa din Ploiesti a desemnat-o drept cea mai mare din Europa de Est? Cum a reusit un om de afaceri din Ploiesti sa creasca atat de mult?

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, unic scociat si administrator la Coral Impex SRL, firma cu sediul in Ploiesti, este Alexandru Badea (59). Badea a fost o prezenta destul de discreta in media, dar eficienta. Intr-un articol publicitar din economistul.ro publicat in mai 2015, aflam cateva date suplimentare despre Badea:
"Alexandru Badea este absolvent, in 1981, al Institutului de Constructii (actualmente, Universitatea Tehnica de Constructii) din Bucuresti ¬ Facultatea de Hidrotehnica, Sectia Edilitara. Ca sef de sectie la nivel de Primarie in domeniul salubrizarii, a coordonat lucrari de deratizare si dezinsectie efectuate de IDD Bucuresti in 1983 si 1984. Din 1987, a lucrat la salubrizare in Ploiesti, unde locuieste in prezent".
Primele referinte in presa despre expansiunea lui Alexandru Badea in tara, ca prestator de servicii in domeniul deratizarii si dezinsectiei, apar in 2005. Ziarul Ziua de Cluj, sub semnatura lui Silviu Manastire scria in urma cu zece ani ca Badea tocmai castigase contractul de deratizare din Cluj (in vigoare si azi) si era prezentat drept un sustinator al PDL si Traian Basescu. Manastire nota in urma cu zece ani:
"Alexandru Badea, patronul societatii Coral Ploiesti, castigatoarea licitatiei de deratizare a orasului, ne-a declarat, fara inhibitii, ca este simpatizantul presedintelui Traian Basescu. (...) Ploiesteanul si-a incropit afacerile pe bani publici pe vremea CDR, cand primarul Ploiestiului era taranistul Horia Toma, actual deputat PNL de Prahova. Grupul de firme detinut de Badea a castigat, in ultimii ani, licitatii de deratizare la Brasov, Ploiesti, Timisoara sau Slobozia, orase controlate de fosta opozitie. Aceleasi surse precizeaza ca Badea este membru PD, fiind unul dintre membri-cotizanti cei mai activi din judetul Prahova in timpul campaniilor electorale de anul trecut. Badea a negat ca ar fi membru PD, dar a recunoscut cu nonsalanta ca este simpatizantul lui Traian Basescu."
Contractul din Cluj, verificat de DNA, este in vigoare si in ziua de azi, fiind prelungit in 2010. Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, ca procurorii au solicitat documente legate de contractul cu Coral Impex SRL, existand suspiciuni privind posibile fapte de coruptie savarsite de functionari ai administratiei publice locale. La randul sau, Alexandru Badea a explicat, contactat de Ziar de Cluj, ca "nu isi mai aminteste cine a avut initiativa de a prelungi in 2010 contractul cu Primaria Cluj-Napoca - el sau angajatii primariei clujene."

Detalii, pe Hotnews. 

Etichete: alexandru badea, coral impex SRL, deratizare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE