Cine este candidatul PDL pentru alegerile prezidențialeColegiul Director al PDL se reuneşte, astăzi, pentru a valida rezultatul alegerilor interne pentru desemnarea candidatului partidului la prezidenţiale, Cătălin Predoiu câştigând în faţa lui Gheorghe Falcă.

Colegiul Director al PDL valideaza luni candidatul PDL la Presedintie
Colegiul Director al PDL validează luni candidatul PDL la Preşedinţie

Predoiu a obţinut, în urma unei campanii interne care a durat 2 luni, aproximativ 80% din voturile democrat-liberalilor, restul fiind primit de Gheoghe Flacă, votat de organizaţia Arad. Şedinţa va avea loc la Palatul Parlamentului, la ora 11.00, la grupul parlamentar al PDL din Camera Deputaţilor.

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat că luni vor fi invitaţi şi cei trei deputaţi care au votat în favoarea sau s-au abţinut la modificările Codului Penal pentru a spune "ce a fost în capul lor". Europarlamentarul PDL Monica Macovei a cerut sancţionarea celor trei - Adrian Gurzău, Gheroghe Udrişte şi Dragoş Gunia pe motiv că votul pentru modificarea Codului Penal este o lovitură dată anticorupţiei, iar Blaga a declarat că împărtăşeşete punctul de vedere al Monicăi Macovei.

Gurzău a precizat, pentru MEDIAFAX, că el a votat împotriva modificărilor la Codul Penal, dar dintr-o eroare a sistemului electronic de vot a apărut că a votat favorabil, în timp ce Dragoş Gunia a spus că nu înţelege de ce este pus "în aceeaşi oală" cu cei care au votat pentru, cînd el s-a abţinut. "Abţinerea este, de fapt, un vot împotrivă", a explicat Gunia.

La Colegiul Director se va discuta şi strategia partidului în cazul adoptării legii amnistiei, preşedintele Vasile Blaga afirmând că va propune ca PDL să intre în grevă parlamentară dacă puterea va veni marţi cu legea în plen. PDL ar putea lua în calcul şi "mişcări de stradă serioase" în cazul în care se votează în Parlament Legea amnistiei, pentru a informa populaţia despre efectele acesteia, a mai afirmat Blaga.

Etichete: candidat, cătălin predoiu, monica macovei, pdl, prezidențiale

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE