Cine este femeia care a venit cu un autobuz RATB la comemorarea victimelor din #ColectivDupă ce vrut să numească o staţie de tramvai cu numele „Colectiv”, Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) surprinde din nou opinia publică: încercând să-şi manifeste solidaritatea, instituţia a trimis un autobuz să participe la comemorarea organizată sâmbătă, cu ocazia împlinirii a trei luni de la tragedia din Club #Colectiv. Autobuzul a fost însoțit de un șofer, dar și de o femeie care s-a prezentat Cristina Silivan, cea care a creat o pagină pe internet "Colectiv 30 Octombrie".

Cine este femeia care a venit cu autobuzul RATB la comemorarea victimelor din #Colectiv (Foto adevarul.ro)
Cine este femeia care a venit cu autobuzul RATB la comemorarea victimelor din #Colectiv (Foto adevarul.ro)

Autobuzul a fost punctual şi a ajuns în faţa clădirii „Colectiv" cu câteva minute înainte de ora 14.00, când era programată începerea evenimentului. Condus de un şofer cu mustaţă, vehiculul a rulat încet pe strada Tăbăcarilor şi, cu ajutorul poliţiştilor din zonă, şi-a făcut loc prin mulţime şi s-a apropiat spăşit de altarul improvizat în faţa fostei fabrici Pionierul. Copleşit de încărcătura momentului, a stins afişajul electronic pe care scria „Cursă specială", a parcat pe un trotuar şi a oprit motorul, pentru a se putea reculege în linişte.

„Din ce am înţeles este un gest al nostru în memoria victimelor din club. Mie mi s-a transmis că între orele 14 şi 16 am o cursă specială, mi s-a spus că trebuie să vin aici şi să staţionez, sub coordonarea doamnei", scrie Adevărul. 

INCENDIU COLECTIV. Cum arată acum locul tragediei, la trei luni de la incendiul din club. FOTO

Sute de persoane au fost, sâmbătă, la #Colectiv pentru a aduce flori şi a aprinde o lumânare în amintirea celor care şi-au pierdut viaţa în incendiul din club.

TRAGEDIA #COLECTIV. Au trecut aproape 90 de zile de la tragedia din #Colectiv, iar amintirea serii fatidice de 30 octombrie 2015 este şi acum vie, întreţinută fiind de rudele, prietenii şi cunoştinţele celor 63 de persoane care şi-au pierdut viaţa după incendiu. Detalii, aici. 

Doamna era o femeie îmbrăcată în negru, care stătea lângă el în cabină. A coborât şi a încercat să explice: „Mă numesc Cristina Silivan şi sunt cea care a creat contul de Facebook «Colectiv 30 Octombrie». Cei care au murit aici pot să spun că sunt fraţii şi surorile mele întrucât ascultăm acelaşi gen de muzică. Sunt fraţii şi surorile mele din această sferă a muzicii rock", a spus femeia.

"Eu am trimis un mesaj de mulţumire către RATB, prin care i-am felicitat pentru iniţiativa de a denumi o staţie cu numele Colectiv. Ei m-au întrebat ce ar mai putea să facă pentru noi şi aşa am ajuns la această idee comună în baza căreia ei au trimis acest autobuz să staţioneze aici pe durata comemorării, în semn de solidaritate cu victimele. Nu puteau să trimită un troleibuz sau un tramvai, aşa că au trimis acest autobuz. Este un gest frumos, pe care l-am acceptat cu bucurie. Calul de dar nu se caută la dinţi", a ad[ugat Cristina Silivan, citată de Adevarul. 

Contul de Facebook „Colectiv 30 Octombrie" este una din zecile de pagini apărute pe internet după tragedia de acum trei luni. O pagină pe care Cristina Silivan (care se recomandă profesoară de muzică şi impresar de artişti) o foloseşte pentru a posta tot felul de mesaje delirante: „Datoria morală a noastră comună este să ne ridicăm din scrum, să nu ne lăsăm striviţi de către cei care fac umbră pământului degeaba, neavând habar despre adevărata faţă a vieţii în sine".

RATB susține că autobuzul care a ajuns la comemorarea victimelor din #Colectiv a fost închiriat.

„Autobuzul a fost închiriat pentru trei ore de către o persoană. S-a închiriat printr-un contract cu RATB, deci nu este nicio problemă. Autobuzele noastre pot fi închiriate la preţul de 150 de lei pe oră, dar se închiriază numai pentru anumite situaţii, nu poţi să iei un autobuz şi să te plimbi singur prin oraş", a explicat Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al RATB. 

Etichete: #Colectiv, autobuz RATB, comemorare victime #Colectiv, cristina silivan, trei luni de la incendiu

0/3 COMENTARII
lucilucescu
27 May 08:17
+0
VOTURI
-0
Să ne pișăm pe toți drogații din Colectiv și pe toate articolele dedicate lor
Kappa
01 Feb 07:27
+0
VOTURI
-0
Pentru Cris: ura permanenta poate fi extrem de periculoasa, dar, cu un tratament bun, poti ameliora simptomele
Cris
31 Jan 23:49
+0
VOTURI
-0
Initiativa total tembela care arata in ce popor cretin traim.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE