Cine scrie "Basarabia e România" peste tot prin orașMesajul "Basarabia e România" poate întâlnit peste tot, pe un perete ori zid. Probabil mulți s-au întrebat cine a împânzit zidurile cu acest mesaj. 

Mesajul Basrabia e Romania impanzeste orasul
Mesajul Basrabia e România împânzește orașul
Foto: basarabiaeromania.wordpress.com

Portalul Obiectiv.info a reuşit să vorbească cu promotorii mesajului "Basarabia e România", să afle cine stă în spatele acestuia şi care e ţelul lor.

D. Cristian, cel căruia îi aparţine scrisul, lucrează în cadrul unei companii multinaţionale, iar proiectul este un hobby pentru el. Tot un hobby este şi pentru ceilalţi cinci colegi de echipă: Mihai lucrează la o firmă de IT care dezvoltă platforme web, Cătălin este funcţionar public în cadrul unui minister, iar Florin şi alţi doi colegi sunt avocaţi. 

Ei spun că proiectul a început în urmă cu opt ani, cu sloganul "Basarabia Pământ Românesc", pentru ca ulterior să se transforme în "Basarabia e România". Campania reprezintă un hobby căruia fiecare dintre cei șase îi dedică o parte din timpul lor, din dorinţa de a promova mesajul în care ei văd o finalitate, deşi sunt conştienţi că aceasta nu se va întâmpla curând. "Promovarea stradală reprezintă doar o componentă a unei campanii mult mai ample de promovare a mesajului unionist", spune D. Cristian.

În cei opt ani de activitate au organizat concerte în Bucureşti şi Chişinău (astfel a apărut şi un CD muzical cu piese având mesaj patriotic sau unionist), iar veniturile obţinute în urma acestei acţiuni au constituit baza unei donaţii de calculatoare pentru liceele din Transnistria, dar şi alte acţiuni publice, precum mitinguri şi flashmob-uri.

Întregul reportaj poate fi accesat aici

Care este "scopul" campaniei „Basarabia e România”

Scopul campaniei este de a căpăta vizibilitate, dar şi de a atrage atenţia asupra subiectului unirii Basarabia cu România, deşi, odată cu aderarea la UE şi NATO, ţara noastră nu poate emite pretenţii de unire cu un alt stat, cu atât mai puţin dacă nu este membru al Uniunii Europene, lucru de care și cei cinci sunt conştienţi. Însă proiectul continuă, inclusiv la nivel politic, în sensul că grupul încearcă să facă un lobby puternic (înainte de alegerile parlamentare din 2012, 160 dintre senatorii şi deputaţii aleşi ulterior și-au dat semnătura pentru susținerea grupului - vor dezbate subiectul şi îi vor oferi o vizibilitate mai mare în faţa celor care au putere de decizie).

Citește și Cine și de ce scrie Privește cerul în București

Etichete: realitatea

0/27 COMENTARII
Irina
21 iun 17:22
+0
VOTURI
-0
Hai las-o bre mai moale cu povestirile tale despre RM.Trăiesc în RM de 12 ani după ce am venit din București și nu pot să spun că viața aici e așa de jalnică,nu moare lumea de foame aici chiar deloc,plus că toată lumea cunoaște limba română,faptul că basarabenii în mare parte cunosc și rusa nu înseamnă că suntem obsedați de Russia și că toată lumea îngenunchează în fața ei.Ești al dreacului de paranoic și tâmpit.
live_from_moldova
21 iun 13:59
+0
VOTURI
-0
Am avut ocazia sa vorbesc zilele trecute cu niste localnici din R Md, si chiar vorbeam despre asta, iar ei mi-au spus ca NU vor asa ceva! toti aici vorbesc ruseste, te intreaba daca esti roman, insa nici unul nu vrea unirea R Md cu Romania:( ei n-au in cap decat limba rusa, tot ce e legat de Rusia si atat. E o saracie crunta si sunt vai de capul lor, apa cu program, carne nu gasesti in magazine, tigarile 3 lei, berea tot la fel, dar de mancare mai NIMIC... si toti barbatii aproape lucreaza in Rusia, iar femeile plimba copii in carucioare, sau au in burta si asteapta sa vina pe lumea asta ...
Sandu
21 iun 12:31
+0
VOTURI
-0
Am mari dubii, că d-ta Gogule, eşti român şi simţi româneşte! De fapt, la limbajul suburban pe care-l posezi, poate că nici nu merita să-ţi dau un răspuns...
Delia
21 iun 12:27
+0
VOTURI
-0
Poate că nu e chiar bine să scriem pe pereţii caselor, dar pe autostrăzi, parcări sau blocuri industriale. Făcând din asta chiar o artă stradală... Chiar şi aici pe net, este foarte indicat să spunem: BASARABIA e ROMÂNIA!
burak
21 iun 12:21
+0
VOTURI
-0
In curand sloganul va fi surclasat de inscriptia Romania e caca
mir
21 iun 12:15
+0
VOTURI
-0
nu va aduce cumva aminte de bancul cu bula si batrana care nu voia sa treaca strada
Gogu
21 iun 11:56
+0
VOTURI
-0
Nu e chiar asa. Va fi aceeasi situatie in care se afla vestul Europei cand vin muncitori ieftini din afara. Nu ca as fi impotriva unirii, dar argumentul tau e invalid. Venirea de forta de munca ieftina nu va face decat sa scada media salariala.
Cristian D
21 iun 10:49
+0
VOTURI
-0
ohoho, ce de cometarii! imbucurator, mesajul ajunge la oameni si asta e tot ceea ce conteaza. intr-o lume in care parvenirea personala e obiectivul primordial, intr-o lume in care penalii sunt modele publice iar adevaratele valori sunt ingropate in uitare, este de datoria fiecaruia dintre noi sa ridicam glasul sus, sa ne facem auziti si sa ne impunem. Fiindca suntem prea multi si prea puternici pentru a mai accepta dictatura prostiei si inculturii.
TNR
21 iun 09:59
+0
VOTURI
-0
baietii astia l-au surclasat clar pe ala cu "Isus vine"! i-au luat omului painea de la gura!
Liviu
21 iun 03:27
+0
VOTURI
-0
Mesajul e minunat. Totuși, nu trebuie scris pe clădiri, fiindcă clădirile trebuie să aibă fațadele așa cum au fost zugrăvite. În schimb, pe panouri e foarte bine să fie scris, și am văzut că există deja multe panouri cu textul „Basarabia e România”.
Geo
21 iun 03:20
+0
VOTURI
-0
@Gogu Nu e nevoie să fi tembel, tine-ți gura.
Aura
21 iun 03:20
+0
VOTURI
-0
Daca ai putea avea putin crez unionist in tine, ti ai tine comentariile acide pt tine
@ „e mă-ta”
21 iun 03:20
+0
VOTURI
-0
Calmează-te, mesajul e important.
Bogdan Nis
21 iun 00:24
+0
VOTURI
-0
CATEGORIC, Basarabia a fost, este si va fi Pamant Romanesc. Dar din cauza tovarasului iliescu, un ratat comunist care nu a putut decat prin crime sa ajunga la putere si sa se mentina, nu s-a realizat Unirea in 1990-1991. Este datoria noastra sa nu ne batem joc de sacrificiul strabunicilor si bunicilor nostri. Pentru cei pragmatici, avantajele sunt simple: Romania va castiga o enorma forta de munca ieftina si un potential agricol colosal, adica o mai mare putere economica in UE. Doar daca sunteti cersetori sau asistati social nu vedeti aceste avantaje.
Un IT-ist
21 iun 00:22
+0
VOTURI
-0
Ce p***a matii ai cu IT-istii?
Basarabiaemata
21 iun 00:06
+0
VOTURI
-0
mama ce dobitoc...sa scrii peste tot sa mazgalesti Dambovita...Da e Dambovita lui MATA ma tampitule de o mazgalesti zilnic ??? Politia ar trebui sa se sesizeze si sa-i dea o AMENDA usturatoare mizerabilului asta rus...
Gogu
21 iun 00:02
+0
VOTURI
-0
Jeg osule.. Nu mai murdari Bucurestiul cu mesajele tale de KKT si de frustrat ca nu venim noi in Basarabia sa va mazgalim toate zidurile...Ma p.s pe Basarabia ta ma jeg osu le care ti-ai facut hobby ...ia auzi..ia marsh tu din orasul asta pe care il umplii zilnic cu kkt...IT-sti retardati si pop onari basarabeni ce santeti...
Sandu
20 iun 23:58
+0
VOTURI
-0
Eu, ca basarabean pot să declar celor care susţin contrariul că: BASARABIA e România! Nu fiţi părtaşii celor care ne-au distrus şi subjugat, luptaţi pt a aduce Basarabia acasă! Situaţia în lume mereu a fost fluctuantă, deci, să nu credem că e imposibil să fim iarăşi ce am fost! Cine putea crede in noiembrie 89, că peste o lună regimul comunist va cădea?!
Marin
20 iun 23:55
+0
VOTURI
-0
BRAVO!
Asa oameni ar trebui sa avem si in Romania, dar se pare ca spiritul romanesc s-a pastrat mai bine in Basarabia. Poate pt ca au trecut prin vremuri mai grele ca noi.
Basarabia E Romania!
BPR
20 iun 21:12
+0
VOTURI
-0
Bravo baieti. Doar asa le puteti aminti unora care le sunt originile. Si daca vor le vom scrie si acasa la ei pe pereti, ca sa-si aduca aminte istoria bine
Un cetatean cu casa mazgalita
20 iun 19:25
+0
VOTURI
-0
Da-ne adresa ta, sa-ti mazgalim pe usa niste mesaje. Promitem sa fie numai unele pozitive, cu larga sustinere.

De asemenea, sunt destul de convins ca domnul D. Cristian, autorul acestei minunate forme de campanie, cu atat de inalt spirit civic, are scris mesajul acesta cu vopsea pe toti peretii din locuinta sa. Si pe usa. Si cred ca are agatat si la balcon un banner cu mesajul. Si pe masina sa la fel, cu vopsea roz a pictat mesajul. Caci doar sustine, nu?

N-are? Ce ipocrit, dom'le! Numai ce nu-i al lui e bun de mazgalit.
PETRU
20 iun 19:15
+0
VOTURI
-0
Bravo pentru insistenţă.
Basarabia este România
sorin
20 iun 19:10
+0
VOTURI
-0
o idee bună, tinerii acționează în limita posibilităților
Gabriel
20 iun 18:51
+0
VOTURI
-0
Domnule D.Cristian,sau cum te numesti.Basarabia nu e Romania.A fost Romania,iar acum este o adunatura de fosti comunisti RUSI care continua sa-si bata joc de romanii indobitociti de saracie si de batjocjura la care sunt supusi de 200 de ani.Daca vrei sa militezi pentru ei,incepe cu inceputul.NU MAI MURDARI BUCURESTIULDaca ai ceva de spus fa un miting in timpul zilei si vezi cati oameni te vor urma.
alex
20 iun 16:47
+0
VOTURI
-0
Basarabia NU e Romania si nu va fi niciodata. Asa cum SUA NU este UK si nu va fi niciodata.. Acesti brofasi ar trebuie sa fie trimisi in spatele gratiilor si sa suporte integral costurile reabilitarii spatiilor publice pe care le-au distrus cu mesajele lor extremiste! - See more at: http://www.obiectiv.info/exclusiv-cine-a-impanzit-ara-cu-mesajul-basarabia-e-romania_14490.html#comentarii
Un cetatean cu casa mazgalita
20 iun 16:07
+0
VOTURI
-0
Ce hobby e asta de a mazgali niste proprietati care nu-ti apartin, nu stiu. Nu vor oare cei 5 mesteri sa ne zica unde isi parcheaza noaptea autoturismele, sa la mazgalim si noi cu campaniile noastre?
Nu stiu daca oamenii acestia inteleg notiunea de lege si de modul cum trebuie respectata, desi doi dintre ei sunt avocati(?!).

Oricum, bravo, obiectiv.info, pentru initiativa aceasta, de a prezenta cine si de ce mazgaleste orasul.

Pentru Bucuresti mai am doua sugestii: indivizii aia cu "puturi" si aia cu "vile ieftine in Pipera". Si poate de data asta dati direct la Politie rezultatele anchetei, caci unii nu inteleg ce inseamna civiulizatia si respectul pentru ce nu-ti apartine.

Ai un mesaj, ai o campanie? Tot respectul daca o faci pe banii tai si nu pe zidurile altora. Altfel nu esti decat un huligan de rand.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE