Cine se va ocupa de întreţinerea şi salubrizarea podurilor şi pasajelor din Capitală. PMB NU poateCele 14 poduri și pasaje din Capitală vor reveni la Administrația Străzilor, deoarece Municipalitatea nu are o structură care să se ocupe de întreținerea lor, iar licitația pentru atribuirea acestor lucrări nu a putut fi finalizată.

Cine se va ocupa de intretinerea si salubrizarea podurilor si pasajelor din Capitala. PMB NU poate (Foto videanu.ro)
Cine se va ocupa de întreţinerea şi salubrizarea podurilor şi pasajelor din Capitală. PMB NU poate (Foto videanu.ro)

Astfel, consilierii generali ai Capitalei au adoptat, joi, o hotărâre în baza căreia se abrogă hotărârea CGMB nr. 56/27.03.2014 privind efectuarea operațiunilor de salubrizare și întreținere a unor poduri și pasaje pe raza Municipiului București.

"La propunerea fostului primar general, noi am aprobat ca toate cele 14 pasaje și poduri din București să fie luate de la Administrația Străzilor, trecute la Municipalitate, urmând să aibă loc o licitație publică privind salubrizarea și întreținerea acestor pasaje. A existat o licitație publică la care nu s-a reușit adjudecarea. Deci, în acest moment, cele 12 pasaje nu sunt administrate de nimeni, pentru că Municipalitatea nu are o structură care să facă acest lucru. Orice eveniment care poate apărea poate crea probleme pentru traficul din București", a explicat consilierul general Mircea Raicu în cadrul ședinței, citat de Agerpres.

Din expunerea de motive a proiectului reiese că, între anii 2014-2015, Direcția Utilități Publice a derulat procedura de licitație publică deschisă privind atribuirea unui acord-cadru pentru Servicii de curățare și întreținere pentru pasaje și poduri rutiere din Municipiul București, care nu a putut fi finalizată. Singurul ofertant, SC Compania Romprest Service SA, nu a îndeplinit condițiile pentru adjudecarea licitației. Pe de altă parte, conform OG 21/2002, consiliile locale au obligația să asigure: repararea și întreținerea străzilor, a drumurilor comunale, podurilor, modernizarea drumurilor existente.

"Ținând cont că, până în prezent, în cadrul Direcției Utilități Publice nu a fost creată o structură cu atribuții specifice și nici nu a fost identificat personal de specialitate, care să primească sarcini suplimentare, nu au fost duse la îndeplinire prevederile HCGMB 56/2014 privind efectuarea operațiunilor de salubrizare și întreținere a unor poduri și pasaje pe raza Municipiului București, iar operațiunile pentru salubrizarea, întreținerea podurilor și a pasajelor rutiere se regăsesc în Regulamentul de organizare și funcționare al Administrației Străzilor, considerăm că este necesar, față de cele mai sus, abrogarea acestei hotărâri", se arată în expunerea de motive.

Potrivit raportului de specialitate, Administrația Străzilor, conform regulamentului de organizare și funcționare și prin personalul de care dispune, poate duce la îndeplinire obligațiile din OG 21/2002, nemaifiind necesară HCGMB 56/2014.

Etichete: Administraţia Străzilor Bucureşti, intretinere, pasaje, pmb, poduri, Primăria Capitalei, salubrizare

0/1 COMENTARII
zzz
27 mai 09:06
+0
VOTURI
-0
problema este de fapt de mentalitate - o inspectie si intretinere realizate periodic sunt mult mai ieftine decat reparatiile . La noi se asteapta sa cada tot, cand se repara doar se carpeste ... si se cheltuie o gramada de bani pe chestiile astea ... ugh ...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h