Cine sunt angajaţii cel mai bine plătiţi în RomâniaCâştigul salarial mediu a crescut în septembrie, faţă de luna anterioară, cu 0,3% (5 lei), până la 1.609 lei net. Cele mai mari salarii se plătesc în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale - 4.907 lei net lunar, iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante - 883 lei, potrivit datelor INS.

Cine sunt cel mai bine platiti angajati din Romania
Cine sunt cel mai bine plătiţi angajaţi din România

Cele mai mari creşteri salariale din septembrie au fost de 24,3% în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, 18,2% în fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului, respectiv 13,6% în fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice, scrie realitatea.net.

Scăderile câştigului salarial mediu faţă de luna precedentă au fost cauzate de acordarea, în august, a primelor ocazionale, plăţii sumelor din alte fonduri (inclusiv tichete de masă şi tichete cadou). De asemenea, în unele activităţi economice scăderea a fost determinată de nerealizările de producţie ori încasările mai mici.

Cele mai mari scăderi au fost de 12,6% în extracţia cărbunelui, respectiv 11,4% în alte activităţi extractive. "În sectorul bugetar s-au înregistrat uşoare creşteri ale câştigului salarial mediu net faţă de luna august în învăţământ (1,2%) ca urmare a acordării sumelor reprezentând plata cu ora a cadrelor didactice.

În administraţia publică şi sănătate şi asistenţă socială câştigul salarial mediu net a scăzut uşor în luna septembrie faţă de luna august 2013, cu 0,2%, respectiv 0,3%", se precizează în comunicat. Comparativ cu septembrie 2012, câştigul salarial mediu net a crescut cu 4,6%.

Creşterile câştigului salarial mediu net faţă de luna august 2013 din sectorul economic s-au datorat acordării de prime ocazionale (inclusiv prime trimestriale), sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv tichete de masă), dar şi realizărilor de producţii ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte), se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Etichete: angajaţi, creştere, INS, salariu

0/1 COMENTARII
george
05 Nov 11:52
+0
VOTURI
-0
Cele mai mici salarii le au medicii rezidenti 600 ron, mai putin decat un angajat la hotel, o femeie de serviciu sau un chelner.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h