Cine sunt "băieţii deştepţi" din avocatură şi câţi bani au luat din contractele cu statul român



Mai multe case de avocatură au încasat sume imense de la companiile de stat pentru a fi reprezentate în diverse litigii, deşi ele aveau în schema de personal consilieri juridici pregătiţi şi plătiţi tot din bani publici. 

Cine sunt "baietii destepti" din avocatura si cati bani au luat de la stat (Foto ziuanews.ro)
Cine sunt "băieţii deştepţi" din avocatură şi câţi bani au luat de la stat (Foto ziuanews.ro)

Deşi compania de stat merge pe pierderi, în 2011 CET Govora a achitat 20 de mii de euro,lunar, avocatului Cristian Sârbu şi 10 mii de euro Societăţii Civile de Avocaţi Voinescu şi Asociaţii, pentru preluarea dosarelor în zece litigii.

CET Govora a mai plătit Societăţii Civile Profesionale Dragne aproape 180 de mii de lei, în 2014, pentru asistenţă juridică şi reprezentare în cadrul procedurii de transfer a minelor de cărbune de la Berbeşti şi Alunu, care au aparţinut Complexului Energetic Oltenia.

În 2014 şi 2015, CET a virat şi în conturile firmei Ţuca Zbârcea şi Asociaţii peste 720 de mii de lei pentru consiliere juridică şi reprezentare în faţa instanţelor de judecată.

Verificările ANAF au scos la iveală că reprezentanţii CET Govora au încheiat contractele de asistenţă juridică fără aprobarea Consiliului Judeţean Vâlcea, acţionarul unic al CET Govora. În plus, inspectorii fiscali susţin că aceste cheltuieli sunt nejustificate întrucât firma avea angajaţi şase consilieri juridici.

ANAF a dispus conducerii CET Govora să recupereze sumele facturate fără temei caselor şi cabinetelor de avocatură.

În nota explicativă dată autorităţilor fiscale despre contractele de consultanţă juridică încheiate în 2014, Mihai Bălan, şeful CET GOVORA a precizat că serviciile de asistenţă juridică au fost aprobate în cadrul şedinţelor Consiliului de Administraţie, şedinţe la care participă şi reprezentantul Consiliului Judeţean Vâlcea, în AGA CET. De asemenea, Bălan motivează că aceste contracte derivă din complexitatea cazurilor aflate pe rolul instanţelor.

Mai multe detalii, pe realitatea.net. 

Etichete: baieti destepti avocatura, CET Govora, cristian sarbu, dan şova, tuca zbarcea si asociatii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE