Cine sunt câștigătorii Comedy Short Film Festival @ Plaza RomâniaComedy Short Film Festival @ Plaza România, aflat sub egida Anchor Grup, a fost organizat de Plaza România și găzduit de Cinema Movieplex, fiind singurul festival de scurtmetraje de comedie organizat într-un mall din România. Cele trei jurii, fiecare compus din trei membri, au acordat la ceremonia de premiere, ce a avut loc la Cinema Movieplex pe 7 martie, cele cinci trofee ale primei ediții a festivalului.

Cine sunt castigatorii Comedy Short Film Festival @ Plaza Romania
Cine sunt câștigătorii Comedy Short Film Festival @ Plaza România

La Comedy Short Film Festival @ Plaza România, aflat sub egida Anchor Grup, organizat de Plaza România și găzduit de Cinema Movieplex, juriul competiției oficiale, compus din actrița Ana Ularu, regizorul Hanno Hoeffer și Antoine Bagnaninchi, directorul Independența Film, a oferit Best Plaza Comedy Short Film Award (1500 de euro) scurtmetrajului "Buumes", de Martin Guggisberg. Atuurile acestui film au fost, potrivit juriului, umorul negru, povestea excelentă, atmosfera auster-absurdă și jocul actorilor.

Juriul competiției filmelor de animație, alcătuit din regizoarea Anca Damian, regizorul Anton Groves și actorul Adrian Văncică, a acordat Best Animation Comedy Short Film Award (1000 de euro) scurtmetrajului "Keith Reynolds Can't Make It Tonight", de Felix Massie. Potrivit juriului, acest scurtmetraj e o comedie cu un scenariu extrem de bun care folosește un stil foarte simplu, ce ține de benzile desenate, pentru a spune povestea. Având un minunat voiceover ironic care călăuzește spectatorul prin nefericita zi a lui Keith, filmul e un comentariu social extrem de amuzant.

În ce-i privește pe cei care au decis câștigătul trofeului consacrat filmelor studențești, actorul Bogdan Dumitrache, cineastul și profesorul Laurențiu Damian și regizorul și muzicianul Tom Wilson au oferit Best Student Comedy Short Film Award (1000 de euro) scurtmetrajului "Lothar", de Luca Zuberbühler. Juriul a apreciat ideea amuzantă, dusă până la consecințe absurde, scenografia și imaginea, dar și atmosfera postapocaliptică și totuși extrem de comică.

Premiul pentru film românesc, acordat de Asociația Make a Point, i-a revenit regizorului Daniel Sandu pentru scurtmetrajul "Cai putere", iar premiul pentru imagine, oferit de Cinelab, a fost adjudecat de comedia "A Mile in These Hooves", de James Brylowski.

Comedy Short Film Festival @ Plaza România este singurul festival de scurtmetraje de comedie organizat într-un mall din România și s-a desfășurat la Cinema Movieplex. La festival au putut fi vizionate 26 de scurtmetraje în competiția oficială, 20 de filme realizate de studenți și 32 de animații. Anchor Grup, o companie ce susține activ artele, a organizat acest festival pentru a răsplăti cineaștii talentați și creativi, dar și clienții Plaza România.

Etichete: Comedy Short Film Festival @ Plaza România, Plaza România

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE