Cine sunt noii şefi ai ISU Bucureşti, numiţi după suspendarea din funcţie a vechii conduceriCei trei şefi ai ISU Bucureşti-Ilfov suspendaţi din funcţie după ce s-a descoperit că Inspectoratul ştia de existenţa clubului Colectiv înainte de tragedia din 30 octombrie au fost înlocuiţi. Noua conducere a fost anunţată joi dimineaţă.

Cine sunt noii sefi ai ISU Bucuresti, numiti dupa suspendarea din functie a vechii conduceri
Cine sunt noii şefi ai ISU Bucureşti, numiţi după suspendarea din funcţie a vechii conduceri
Foto: daniblog.ro

Atribuţiile inspectorului şef, prim-adjunctului şi adjunctului din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov vor fi preluate, pe o perioadă de 3 luni, de către General de brigadă Gheorghe Pop, locotenent colonel Claudiu Crăciun şi locotenent colonel dr. Ioan Mureşan.

"Odată cu preluarea acestor atribuţii, aşteptările sunt evidente, dar am încredere că experienţa pe care o deţineţi reprezintă elementul de bază pentru susţinerea climatului de siguranţă al cetăţenilor Capitalei şi judeţului Ilfov. Aştept din partea dumneavoastră fermitate, perseverenţă şi corectitudine în activitatea pe care o veţi desfăşura în această perioadă", le-a transmis inspectorul general celor trei ofiţeri, potrivit romaniatv.net.

Generalul de brigadă Gheorghe Pop deţine din anul 2001 funcţia de inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Oltul" al judeţului Harghita. Cu o experienţă de peste 35 de ani în această Armă, generalul Pop este absolvent al Şcolii de ofiţeri activi a Ministerului de Interne (promoţia 1983, arma "pompieri"), al Academiei de Înalte Studii Militare (1990) şi Facultăţii de Drept din cadrul Academiei de Poliţie "A.I. Cuza" Bucureşti (1996). Pe parcursul carierei militare a ocupat funcţii de execuţie şi comandă atât în plan operativ, cât şi în cel preventiv, îndeplinind, totodată, şi atribuţii de control pe timpul cât a fost încadrat la Inspectoratul General al Corpului Pompierilor Militari (IGSU).

Locotenent colonel Claudiu Crăciun provine din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov, ocupând funcţia de Comandant al Grupului de Intervenţie nr. 1 "Lt. col. (pm) Adrian Barbu". Cu o vastă experienţă în domeniul operativ (comandant subunitate), locotenentul colonel Crăciun a absolvit mai multe cursuri privind managementul situaţiilor de urgenţă, fiind brevetat ca specialist în salvări de la înălţime – alpinism.

Locotenent colonel dr. Ioan Mureşan ocupă funcţia de adjunct al inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Porolissum" al judeţului Sălaj. De-a lungul carierei sale, ofiţerul a ocupat funcţii de execuţie şi comandă în cadrul Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU Sălaj. Locotenentul colonel Mureşan a obţinut titlul ştiinţific de „doctor în inginerie civilă" la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în anul 2014.

Reamintim că şefii ISU Bucureşti au fost suspendaţi din funcţie, la cerea IGSU, pe perioada derulării anchetei privind tragedia din Club Colectiv. Miercuri au fost suspendaţi inspectorul şef Mihai Guţă şi adjuncţii Orlando Şchiopu şi Giani Aldoiu. Premierul Cioloş a cerut însă demiterea celor trei şefi ai ISU Bucureşti, miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern.

Practic, ISU a susţinut până acum că nu a ştiut de existenţa Clubului Colectiv, până în seara incendiului, însă o solicitare efectuată de o firmă de organizări evenimente la ISU arată că instituţiei i se ceruse în scris să avizeze un eveniment cu mii de persoane în Club Colectiv, deci ar fi avut cunoştinţă de existenţa clubului.

Cei trei şefi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti (ISU Bucureşti) au fost aduşi cu mandat la DNA, miercuri seară, pentru audieri în cazul incendiului de la clubul Colectiv, soldat cu moartea a 60 de tineri.

Vezi aici: Ce averi au şefii ISU, Mihai Guţă, Orlando Şchiopu şi Marian Aldoiu, suspendaţi azi din funcţie

Etichete: colectiv, isu, suspendat din functie

0/1 COMENTARII
TUDOR POPESCU
27 Nov 08:51
+0
VOTURI
-0
PAI DACA ARAFAT E NEVINOVAT CA N-A FOST INFORMAT ... EXACT IN ACEIASI SITUTIE E GUTA CARE NICI EL N-A FOST INFORMAT ... SI NICI OLANDO CARE NU ERA IN TARA ... SI TOT ASA PANA LA ... ATI GHICIT! .. ACARUL
NU CONTEST CALITATILE POATE MAI RIDICATE A CELOR CARE INLOCUIESC ... DAR ... O DESTITURE PRIPITA POATE DEMOBILIZA SPRITUL DE COMANDA A CELOR CARE URMEAZA LA COMANDA

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE