Cine sunt şi cu ce se ocupă SOŢIILE miniştrilor din Guvernul Cioloş. FOTOÎn guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş sunt mulţi miniştri necunoscuţi publicului până la momentul nominalizării, dar şi mai necunoscuţi sunt soţii şi soţiile membrilor din Cabinet. Mai jos puteţi vedea cine sunt şi cu ce se ocupă soţiile miniştrilor din cabinetul Cioloş.

Premierul Dacian Cioloş este căsătorit cu franţuzoaica Valerie Villemin (42 de ani). Dacian Cioloş a cunoscut-o pe Valerie în timpul studiilor de Agronomie făcute în Montpellier, Franţa. Ea este expertă în domeniul agriculturii, domeniul în care soţul său a fost comisar european.

"Pe soția mea, Valerie, am cunoscut-o în Franța, la școală. Am fost colegi un an. Valerie fusese înainte în România, cunoștea țara și ne-a fost foarte ușor să comunicăm. Treptat, relația noastră s-a schimbat, a devenit una puternică și, în 2000, ne-am căsătorit", declara Dacian Cioloș.

Valerie Ciolos-Villemin, soţia premierului Dacian Cioloş, a cântat la Gala Micului Prinţ. VIDEO

În prezent, Valerie Cioloș-Villemin este consultant independent. Ea a ocupat mai multe funcţii în zona agriculturii, cu focus pe zona României şi a Republicii Moldova. Soţia premierului a ocupat funcţia de cercetător la Montpellier SupAgro, precum şi funcţia de director la Agence Universitaire de la Francophonie, filiala din Republica Moldova.

Maria Dâncu l-a cunoscut pe soţul ei, vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Regionale Vasile Dâncu, în 1987, la Facultatea de Istorie şi Filosofie, unde au fost colegi. Cei doi au împreună doi copii.

Maria Dâncu este profesoară la Colegiul Naţional Pedagogic "Gheorghe Lazăr" din Cluj-Napoca, unde predă ştiinţe socio-umane.

Potrivit declaraţiei de avere a lui Vasile Dâncu, Maria Dâncu a câştigat ca profesor, în 2013, 16.000 de lei.

Iulia Motoc s-a născut la 20 august 1967, în Timișoara. Este căsătorită cu Mihnea Motoc, ministrul Apărării Naţionale, cu care are un fiu.

Iulia Motoc a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti. Este doctor în Drept Internațional public şi în Filosofie.

Iulia Motoc a fost judecător la Curtea Constituțională a României între ani 2010 si 2013. În octombrie 2013 a fost aleasă judecator la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, unde lucrează şi în prezent. Soţia ministrului MApN este şi avocat în cadrul Baroului București.

Potrivit CV-ului său, Iulia Motoc este şi este profesor universitar de drept internaţional şi protecţia drepturilor omului şi drept european la Universitatea din Bucureşti si conducător de doctorate la Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea din Bucureşti. De asemenea, este director la Master European a Drepturilor Omului şi Democratizării, Centrul Interuniversitar European pentru Drepturile Omului şi Democratizare, Veneţia. Nu în ultimul rând, este profesor-cercetător la Institutul de Cercetare în Drept Internaţional şi European, Sorbona, IRDIES.

A fost vicepreşedinte al Comitetului pentru Drepturile Omului din cadrul ONU, în perioada 2012-2013, iar în prezent este membru în Comitetul pentru Drepturile Omului, Organizaţia Naţiunilor Unite din cadrul ONU.

Judecătoarea Iulia Motoc fost decorată cu ordinul "Steaua României", în rang de Cavaler şi a primit Ordinul Constantin și Elena. Iulia Motoc este primul magistrat din estul Europei care a primit calitatea de membru pe viaţă al Societăţii Europene de Drept Internaţional.

Monica Moscu s-a născut în Bucureşti şi a absolvit Colegiul German Goethe din Capitală. În trecut a locuit în Wisconsin, SUA, potrivit informaţiilor de pe o reţea de socializare.

Monica Moscu nu se regăseşte în declaraţia de avere a soţului, ministrul Economiei Costin Borc, cu venituri ca angajat, însă figurează cu câştiguri din arendă. Astfel, în 2014, Monica Moscoiu a obţinut venituri din arendă de aproape 31.500 lei. Totodată, cei doi soţi au obţinut venituri de aproape 48.000 de lei din inchirierea unui apartament.

Mihalea Comănescu, soţia ministrului de Externe Lazăr Comănescu este doctor în economie. A absolvit Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti. A făcut studii de specializare de Informatică managerială la Institutul Central de Informatică, Bucureşti şi studii de "Management European", "Tehnici de comunicare" şi "Limba engleză comercială", toate în Bruxelles, Belgia. În prezent, Mihalea Comănescu este lector universitar la Catedra de "Administraţie şi management public" din cadrul ASE.

Potrivit CV-ul, aceasta a publicat mai multe cărţi, articole şi a ţinut mai multe comunicări la simpozioane naţionale şi internaţionale.

Mihalea Comănescu a avut venituri, anul trecut, de 20.000 lei, din salariul de la ASE, potrivit declaraţiei de avere a ministrului de Externe Lazăr Comănescu.

Vezi şi: Soţul ministrului Finanţelor, Anca Dragu, antrenor de înot la Bruxelles. Cum arată bărbatul

Simona Tobă, soţia ministrului de Interne Petre Tobă, lucrează ca inginer la o bancă.

Potrivit declaraţieie de avere a ministrului de Interne, Simona Tobă a câştigat anul trecut un salariu de peste 70.000 de lei. În plus, acesta a mai obţinut un venit de 400 de euro/ lună din închirierea unei locuinţe în sectorul 2.

Aurelia Curaj, soţia ministrului Educaţiei Adrian Curaj, a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti şi este de profesie medic primar în specialitatea Gerontologie-Geriatrie. În prezent, este lector la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Bucureşti şi director-coordonator program de Nursing Geriatric, la Fundaţia Geron, potrivit CV-ului.

Aurelia Curaj a făcut mai multe stagii de formare profesională în SUA, Ungaria, Scoţia, Belgia şi a publicat numeroase cărţi, articole şi rapoarte de cercetare.

În anul 2000, Aurelia Curaj a primit Ordinul naţional "Steaua României", în grad de cavaler. Soţia ministrului Educaţiei este membru al Societăţii Române de Geriatrie şi Fondator şi Preşedinte al Fundaţiei Geron.

Potrivit declaraţiei de avere a lui Adrian Curaj, în anul 2013, Aurelia Curaj a câştigat de la Universitatea Bucureşti 22.576 de lei, iar ca director la Fundaţia Geron, 22.100 de lei.

Mai mult pe romaniatv.net

Etichete: guvernul ciolos, ministri, soţie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE