Cine va furniza sistemul de siguranţă a traficului pentru tronsonul Parc Bazilescu-Lac StrăuleştiFiliala din Spania a companiei germane Siemens Rail Automation a câștigat un contract de 38,7 milioane lei, cu TVA, cu firma care administrează rețeaua de metrou a Bucureștiului, de furnizare a sistemului de siguranță a traficului pentru tronsonul Parc Bazilescu - Lac Străulești, din Magistrala 4 de metrou.

Metrorex
Metrorex

Metrorex a anunțat, în luna decembrie a anului trecut, că stațiile de metrou Laminorului și Străulești, aferente secțiunii Parc Bazilescu - Străulești din Magistrala 4 de metrou, în lungime de 2,1 kilometri, ar putea fi date în folosință în primul trimestru din 2017, scrie News.ro.

Metrorex a ales procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare pentru că "lucrarile / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate", se arată în anunț.

Siemens trebuie să livreze un „sistem de siguranță și automatizare a traficului" pentru secțiunea Parc Bazilescu - Străulești.

Pachetul include sisteme de monitorizare a trenurilor, sisteme informatice, servicii de instalare de echipament și de dezvoltare de software pentru controlul traficului feroviar. Compania poate subcontracta 25% din contract.

Ministerul Transporturilor a anunțat încă din luna iunie a anului trecut că vrea să accelereze lucrările la Magistrala 4 pe tronsonul Parc Bazilescu-Străulești, care avea inițial termenul de punere în funcțiune în 2016, și la Magistrala 5, pe tronsonul Drumul Taberei - Universitate, cu termen de punere în funcțiune în 2017.

Etichete: contract metrorex, magistrala 4, Metrorex, metrou, Siemens, sistem de siguranta a traficului

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE