Cine va plăti daunele cauzate de surparea de la Eroilor, dacă vinovat e constructorul de la metrouConsorţiul care efectuează lucrările de la metrou, lucrări care au cauzat surparea carosabilului pe Bd. Eroilor, este asigurată de Generali şi, dacă se dovedeşte că de vină este constructorul, daunele vor fi plătite de grupul asigurator.

Cine va plati daunele cauzate de surparea de la Eroilor, daca vinovat e constructorul de la metrou Foto: Alexandru Dobre- Mediafax Foto
Cine va plăti daunele cauzate de surparea de la Eroilor, dacă vinovat e constructorul de la metrou Foto: Alexandru Dobre- Mediafax Foto

Consorțiul care a efectuat lucrările la Magistrala 5 de metrou în zona Eroilor, afectată de surparea unei mari porțiuni de drum, precum și beneficiarul lucrărilor, Metrorex, dețin o asigurare de tip "all risks". Aceasta înseamnă că, dacă în final se stabliște că vina a aparținut constructorului, daunele provocate terților, cum ar fi Primariei Capitalei sau persoanele ale căror locuințe au fost avariate ori distruse, vor fi achitate de catre grupul Generali. Potrivit surselor Profit.ro, acesta este emitentul poliței.

Asigurarea fost emisă, în comun, de mai multe entitați ale grupului italian Generali, inclusiv subsidiara sa din România. A fost aleasă această variantă tocmai datorită complexității poliței și valorilor mari la care pot ajunge daunele. Asigurarea a fost cumpărată prin intermediul brokerului Aon Benfield, unul dintre cei mari intermediari din lume. Constructorul secțiunii de metrou Râul Doamnei - Eroilor este asocierea Astaldi (Italia) - FCC Construccion (Spania) - Delta ACM (România) - AB Construct (România).

Etichete: lucrări metrou, surpare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h