Cine vrea să îi ia locul lui Gabriel Oprea la şefia UNPR: Intenţionez să schimb denumirea partiduluiSecretarul grupului UNPR, senatorul Ioan Iovescu, şi-a anunţat marţi candidatura la conducerea partidului, spunând că intenţionează să schimbe denumirea partidului în Alianţa Creştină de Centru (ACC) şi să reformeze formaţiunea politică.

Gabriel Oprea
Gabriel Oprea

"Am intenţia şi o să-mi depun candidatura, dar chiar vreau să reformez acest partid. Vreau să-i schimb denumirea, cum am vrut şi la PPDD (...). Analizând cum s-a format UNPR şi cum s-a dezvoltat, mi-am dat seama că a absorbit mai multe partide şi ar fi potrivit ca acest partid să ia o nouă denumire şi eu m-am gândit la denumirea de ACC – Alianţa Creştină de Centru", a declarat secretarul grupului UNPR, într-o conferinţă de presă la Parlament, citat de Mediafax.

Iovescu a mai spus că denumirea şi sigla UNPR nu reflectă trecutul partidului, care ar trebui recunoscut. "Dacă nu recunoaştem începutul, nu recunoaştem tot trecutul şi spunem că e altfel, nu facem nimic", a concluzionat el.

De asemenea, senatorul a subliniat că îşi doreşte să primeze "valoarea creştină". "Eu n-aş vrea să fac parte dintr-un partid în care nu este recunoscută valoarea creştină", a precizat Iovescu.

El a declarat că obiectivul său este ca partidul să fie a treia forţă politică. "E bine să fie şi a treia forţă, care să nu fie UDMR. (Partidul – n.r.) să fie a treia forţă care poate să creeze acea stabilitate politică fără a face presiuni etnice, cum ştim că s-a întâmplat", a detaliat Iovescu.

Senatorul UNPR a susţinut că i-a sugerat anul trecut fostului preşedintel al partidului, Gabriel Oprea, să renunţe la conducere.

"De anul trecut spun conducerii că domnul Oprea trebuie, este necesar să facă un pas în lateral, cum am spus şi în PPDD, când vedeam că e un declin", a afirmat el.

Gabriel Oprea şi-a anunţat demisia de la conducerea partidului săptămâna trecută. "Este unul din lucrurile pe care le mai pot face pentru a da partidului şi întregii echipe o şansă în plus în acest an electoral", şi-a motivat Oprea decizia, printr-un comunicat de presă.

Oprea l-a nominalizat pe Valeriu Steriu pentru a-i succeda la conducerea formaţiunii, interimatul fiind asigurat de primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu. UNPR va avea o conferinţă naţională pentru alegerea preşedintelui la sfârşitul lunii martie.

Etichete: alegeri UNPR, Ioan Iovescu, UNPR

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE