Cinema City România va deschide un nou multiplex în BucureştiCinema City va lansa, în acest an, patru noi multiplexuri, în Bucureşti, Timişoara, Buzău şi Piatra-Neamţ.

Cinema City Romania va deschide un nou multiplex in Bucuresti
Cinema City România va deschide un nou multiplex în Bucureşti

În 2015, Cinema City,  cel mai mare operator de cinematografe din România, parte din Cineworld Group,  a inaugurat 5 noi multiplexuri, în Bucureşti şi Constanţa (fiecare cuprinzând şi câte o sală 4DX), precum şi la Deva, Drobeta-Turnu-Severin şi Suceava, investiţia totală  ridicându-se la aproximativ 27 de milioane de euro. După acest an-record, compania plănuieşte alte patru lansări în 2016, în Bucureşti, Timişoara, Buzău şi Piatra-Neamţ, potrivit unui comunicat remis Mediafax și citat de ZF.

Una dintre lansările cele mai importante ale anului trecut a fost cea a multiplexului din centrul comercial Mega Mall din Bucureşti, cu 14 săli, dintre care una reprezintă prima sală 4DX din România, prevăzută cu 128 de locuri. Investiţia totală s-a ridicat la 6,5 milioane de euro.

La finalul lunii iulie 2015, Cinema City a lansat cel de-al 19-lea multiplex, la Constanţa. Amenajat în urma unei investiţii totale de 6,5 milioane de euro, acesta include şi o sală 4DX, a doua de acest fel din ţară. Cinematograful de la City Park Mall din Constanţa dispune de 10 săli, cu un număr total de 1.687 de locuri.

La sfârşitul lunii septembrie 2015, Cinema City a deschis multiplexul cu numărul 20, la Deva. Noul multiplex din Shopping City Deva dispune de 6 săli, complet digitalizate, care însumează 1.087 de locuri. Investiţia totală într-un astfel de multiplex se situează, în general, în jurul sumei de 4-5 milioane de euro.

A urmat, la finalul lui octombrie, inaugurarea multiplexului cu numărul 21, la Drobeta-Turnu-Severin. Cinematograful din Severin Shopping Center dispune de 6 săli (dintre care 5 sunt 3D, iar una este 2D), însumând un număr total de 939 de locuri.

Ultima lansare din 2015 a avut loc la Suceava, unde Cinema City a deschis, în noiembrie, în Iulius Mall Suceava, multiplexul cu numărul 22 din lanţ, prevăzut cu 8 săli (dintre care 6 sunt 3D, iar două sunt 2D) şi peste 1.300 de locuri.

 

Etichete: Bucureşti, cinema city, multiplex

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE