Cinematografele SCALA, PATRIA, EUROPA, CORSO, FESTIVAL AU FOST ÎNCHISEMembrii Sindicatului Liber Romaniafilm anunta ca au inchis cinematografele din reteaua RADEF. Acestia spun ca refuza sa mai difuzeze filmele din distributie, in semn de protest fata de faptul ca membrii Consiliului de Administratie si-ar fi marit salariile desi restul angajatilor nu ar mai fi primit banii de cinci luni. Acestia sustin ca isi vor relua activitatea abia dupa rezolvarea situatiei.

Cinematografele din reteaua RADEF au fost INCHISE. Angajatii nu si-au primit salariile de 5 luni
Cinematografele din reţeaua RADEF au fost ÎNCHISE. Angajaţii nu şi-au primit salariile de 5 luni

"Astazi, 08.10.2015, membrii Sindicatului Liber Romaniafilm au hotarat sa inceteze lucrul, sa inchida salile de cinematograf, sa se deplaseze la sediul RADEF Romaniafilm, unde va avea loc o noua sedinta de Consiliu de Administratie si sa nu permita accesul membrilor CA in institutie, pana cand acestia nu vor asigura salariatii, in scris, ca li se vor plati toate drepturile salariale restante. Membrii CA ai RADEF Romaniafilm au fost retribuiti, initial, cu suma de 500 lei, iar dupa prima sedinta si-au majorat retributia lunara la 3.300 lei, bani pe care-i incaseaza, lunar, in ciuda faptului ca salariatii de la Romaniafilm nu au primit ultimele 5 salarii", se arata in comunicatul emis de Sindicatului Liber Romaniafilm, citat de Hotnews. 

In plus, sindicatul atrage atentia asupra faptului ca ar fi fost taiate utilitatile la cinematografe in prag de iarna.
"In urma hotararilor luate in ultimele 6 luni de catre membrii CA, au fost predate sali de cinematograf catre primarii "prietene" actualei conduceri ai Ministerului Culturii, au fost reangajati salariati care cumuleaza pensia cu salariul, a fost reangajat fostul sef al serviciului juridic (pensionar, care a fost dat afara cu probleme penale deoarece regia a pierdut un activ de peste 1.000.000 de euro prin netimbrare intr-un proces), nu au fost platite ultimile 5 salarii, nu au fost platite contributiile salariatilor catre bugetele asigurarilor sociale si au fost sistate utilitatile la cinematografe in prag de iarna", se mai arata in comunicatul sindicatului.

De asemenea, membrii Sindicatului Liber Romaniafilm cer insistent implicarea personala a ministrului culturii, dl. Ionut Vulpescu in rezolvarea situatiei create la RADEF Romaniafilm.

RomâniaFilm (RADEF) este o regie autonomă în subordinea Ministerului Culturii. In Bucuresti, RADEF are cinci cinematografe: Patria, Scala, Corso, Europa, Festival.

Etichete: cinematografe inchise, Corso, Europa, festival, patria, salarii angajati, scala

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE