Cinematograful "Favorit" - simbolul uitat din Sectorul 6. Doar un candidat s-a prezentat la dezbaterea organizată de Iniţiativa FavoritDoar un candidat la primarie s-a aratat interesat de reabilitarea cladirii
Doar un candidat la primărie s-a arătat interesat de reabilitarea clădirii

Grupul "Iniţiativa Favorit", care militează pentru reabilitarea cinematografului cu acelaşi nume, aflat acum în ruină, a organizat marţi o dezbatere publică la care a invitat toţi candidaţii la funcţia de primar Sector 6. Doar independentul Ştefan Florescu a răspuns pozitiv invitaţiei şi a prezentat un plan de transformarea a acestuia în Centru Cultural Comunitar, informează ONG-ul.

"Candidatul Ștefan Florescu şi-a luat angajamentul ca, în cazul în care va fi ales primar, să dispună urgentarea reabilitării Cinematografului Favorit şi întreprinderea demersurilor pentru transformarea acestuia într-un Centru Cultural Comunitar", susţine grupul de iniţiativă civică, într-un comunicat remis la redacţie.

Primarul PDL, Cristian Poteraş, nu a participat la dezbatere însă a transmis prin intermediul directorului de investiţii din cadrul Primăriei Sectorului 6 că "proiectul tehnic va fi finalizat peste 30 zile", urmând apoi dezbaterea şi aprobarea lui în şedinţele consiliului Primăriei Sectorului 6 şi apoi organizarea de licitaţii publice pentru stabilirea constructorului.

Edilul Sectorului 6 a fost acuzat, în repetate rânduri, de către reprezentanţii ONG-urilor care militează pentru reabilitarea cinematografului "Favorit" că supraevaluează costurile "mall-ului" cultural, suma menţionată în studiul de fezabilitate al administraţiei locale - 8,2 milioane euro, fiind de trei ori mai mare decât prevăd standardele de cost ale Guvernului pentru astfel de lucrări.

"Având în vedere că cinematograful Favorit şi terenul din jur (1.440 mp) se află în administrarea Primăriei Sectorului 6 doar până în anul 2016, conform unui contract de comodat încheiat cu proprietarul de drept al imobilului (construcţie şi teren), RADEF România Film, reprezentantul Primăriei sectorului 6 a susţinut necesitatea prelungirii contractului de comodat. Ștefan Florescu a optat pentru găsirea unei soluţii legale, pentru a prelua activul respectiv de către Primăria Sectorului 6", informează Grupul de iniţiativă civică "Favorit" în comunicat.

La evenimentul care a avut loc în faţa fostului cinematograf au fost invitaţi şase candidaţi la funcţia de primar al sectorului 6, şi anume: Rareş Mănescu – USL; Cristian Poteraş – PDL, Viorel Ştefan Florescu – candidat independent, Constantin Tomescu – UNPR, Adrian Popescu – PRM, Bencze Josef – UDMR.

"Lipsa de interes a celorlaţi 5 candidaţi a fost o mare dezamăgire, atât pentru grupul Iniţiativa Favorit, cât mai ales pentru locuitorii din zonă, care participaseră la eveniment din dorinţa de a vedea implicarea candidaţilor în problemele cartierului lor", au conchis ONG-iştii.

Cum ar putea arăta "Favoritul"

Potrivit studiului de fezabilitate (SF) întocmit de proiectanţi, Centrul Cultural European Favorit va fi dotat cu sală de spectacole “versatilă” pentru teatru, cinema şi concerte, capacitatea minimă propusă fiind de 700 de locuri. Scena pe care urmează să urce artiştii şi actorii va avea o suprafaţă de 120 mp, dedesubt fiind amenajată zona destinată orchestrei.

Vezi aici detalii despre dotările tehnice propuse pentru Centrul Cultiral European "Favorit".

Etichete: cinematograf Favorit, Cristian Poteraş, Sectorul 6, Ștefan Florescu

0/0 COMENTARII
Madalin
08 Jun 00:39
+0
VOTURI
-0

Poteras e singurul care merita sa fie primar

roxana n
07 Jun 22:51
+0
VOTURI
-0

genul asta de stiri platite nu o sa ii faca rau primarului in functie si arata modul murdar in care joaca contracandidatii lui

cristi
07 Jun 18:54
+0
VOTURI
-0

actualul primar a facut fata cu brio deselor atacuri din campanie. Faptul ca pietarul Florescu, contracanditatul sau, i-a adus golaneste caini maidanezi in sector, noaptea, dovedeste ca ciuma uslista nu poate lupta de la egal la egal cu Poteras.

master
07 Jun 18:53
+0
VOTURI
-0

Poteras ar putea fi luat ca exemplu de alti colegi deoarece munca depusa de acesta in folosul comunitatii din sectorul 6 a fost una performanta, apreciata de electorat

mario
07 Jun 18:53
+0
VOTURI
-0

electoratul apreciaza modul in care a administrat sectorul deoarece s-a ocupat de toate aspectele necesare dezvoltarii comunitatii, asadar ma astept sa mai castige un mandat Poteras

boris
07 Jun 18:52
+0
VOTURI
-0

nu s-a pripit sa ne promita marea cu sarea, a fost un primar realist, gospodar care a incercat sa satisfaca doleantele tuturor locuitorilor de sector. Va castiga detasat un nou mandat in fata acestui anonim Manescu. Mult success Poteras

razvan
07 Jun 18:52
+0
VOTURI
-0

singurul primar care si-a dus la bun sfarsit proiectele. Nicio amanare, nicio hiba. Felicitari Poteras

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE