Cinematograful Gloria, transformat în sală de spectacole. Ce se întâmplă cu hala LaminorulPrimarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a inaugurat duminică seară sala multifuncțională de spectacole din spațiul fostului cinematograf Gloria.

Inaugurarea cinematografului Gloria
Inaugurarea cinematografului Gloria

"Vă mulțumesc că ați venit (...) la faimosul odată cinema Gloria, care, din nefericire, din lipsa investițiilor ajunsese acum ceva vreme o ruină. O clădire abandonată, o clădire în paragină. Acum doi ani de zile, primăria sectorului 3, domnul primar Robert Negoiță, a preluat în administrare această clădire și într-un timp record a adus-o în situația de a fi una dintre bijuteriile spațiului cultural al Capitalei. Începând de astăzi, fostul cinema Gloria, care a fost închis din cauza faptului că nu s-a mai investit în el, se redeschide pentru toți bucureștenii. Este o sală multifuncțională, cu 406 locuri, iar aici în fața clădirii, pe parcursul verii se vor organiza evenimente culturale deosebite", a spus Gabriela Firea.

Ea a adăugat în noua sală se vor juca piese de teatru, vor fi proiectate filme și vor avea loc spectacole.

"Programul de investiții pentru evenimentele culturale din Capitală este unul generos. Primăria Capitalei a alocat un buget de aproape 30 de milioane de euro pentru teatrele din București și sunt mândră că în acest moment putem să spunem că facem și noi eforturi pentru ca Bucureștiul să devină cu adevărat, nu doar în teorie, o capitală culturală europeană", a mai spus primarul general al Capitalei.

La rândul său, primarul sectorului 3 Robert Negoiță a afirmat că investiția în noua sală multifuncțională a costat mai puțin de 3 milioane de euro.

"Această investiție, cu extindere, consolidare, cu tot, a costat mai puțin de 3 milioane de euro, cu TVA cu tot, 11 milioane și ceva de lei. Ca să avem un termen de comparație, mă uitam pe internet, Teatrul Național, fără extindere, doar consolidare, a costat 60 de milioane de euro. Deci avem satisfacția nu doar de a fi realizat așa ceva, dar și de a face-o cu bani foarte puțini. Am făcut deja înștiințare către Primăria generală pentru că o dăm către Institutul de Cultură al primăriei Generale pentru a intra în circuitul Institutelor de teatru din București", a susținut Negoiță.

Totodată, Gabriela Firea a anunțat duminică seară că are un proiect comun cu Primăria sectorului 3, acela de a transforma hala Laminorul în cea mai importantă sala multifuncțională pentru spectacole și activități sportive.

"Mai avem un proiect comun. Vă dau acum câteva detalii în premieră, ca tot dintr-o clădire ajunsă o ruină — hala Laminorul, împreună să realizăm cea mai importantă sală multifuncțională pentru spectacole, pentru activități sportive și pentru alte tipuri de acțiuni toate în beneficiul cetățenilor. Chiar vorbeam (...) Acolo vor fi de fapt, nu una, ci patru-cinci săli de nivelul celei care se află acum la Teatrul național. Este nevoie în București de săli de teatru, de săli de spectacole, de săli de cinema, altele decât în mall-uri dacă ne dorim cu adevărat să fim o capitală culturală europeană", a mai spus Gabriela Firea.

Etichete: CINEMA GLORIA, Cinematograful Gloria, inaugurare cinema gloria

0/22 COMENTARII
odilahoyaw
12 Mar 18:21
+0
VOTURI
-0
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - 18 Amoxicillin 500mg Capsules http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
igokipuup
12 Mar 18:03
+0
VOTURI
-0
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500 Mg Amoxicillin 500mg Capsules For Sale http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
yujonwiwak
12 Mar 17:37
+0
VOTURI
-0
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Buy Amoxicillin Amoxicillin 500 Mg http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
utzitiowuy
12 Mar 16:47
+0
VOTURI
-0
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin No Prescription Amoxicillin No Prescription http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
JulioScare
18 Apr 01:42
+0
VOTURI
-0
Hello, 47bce5c74f589f4867dbd57e9ca9f808, check
buy kamagra 100mg
29 Mar 08:20
+0
VOTURI
-0
kamagra oral jelly amazon nederland co
buy kamagra 100 mg
kamagra oral jelly amazon nederland co
buy kamagra online
kamagra 100mg chewable tablets
http://kamagradxt.com/
kamagra jelly use
nicu
26 Sep 22:57
+0
VOTURI
-0
Ca aia-i toapa, ca ala-i borfas, conteaza mai putin. Important si simplu este raspunsul la intrebarea: cine a fost proprietarul cinematografului in perioada 1989-2017? Daca proprietarul a fost un particular, domnul primar si doamna primarita merita laude, dar daca tot ei au fost proprietarii, atunci, nu cumva ar merita o vacanta mare de 50 de ani la Jilava? E de verificat, eu nu stiu.
ikocufcib
25 Sep 17:40
+0
VOTURI
-0
http://20mg-levitraforsale.com/ - 20mg-levitraforsale.com.ankor usbuy-ventolin.com.ankor http://generic-levitracheapest-price.com/
agucaxuwi
25 Sep 17:26
+0
VOTURI
-0
http://20mg-levitraforsale.com/ - 20mg-levitraforsale.com.ankor usbuy-ventolin.com.ankor http://generic-levitracheapest-price.com/
tsowocagefaa
25 Sep 05:55
+0
VOTURI
-0
http://20mg-levitraforsale.com/ - 20mg-levitraforsale.com.ankor usbuy-ventolin.com.ankor http://generic-levitracheapest-price.com/
gogu
16 Aug 14:59
+0
VOTURI
-0
Obs. ca nimeni nu vorbeste - in cat timp se vor recupera banii investiti? Eu garantez ca dupa 15 ani va fi tot o ruina. Orice bun fara un stapan privat ajunge de ... Teatru National este la a 4 renovare de când a fost dat in folosita. Cand se termina asta urmeaza a 5. Politicieni cu toane cheltuie la milioane!
de afara
28 Jul 03:29
+0
VOTURI
-0
Cris , esti ardelean ? Prea esti frustat si marginit ! Mai bine te-ai ocupa de taranul tau Boc . Ala a crescut pe sant cu gastele . Chiar el s-a laudat .
de afara
28 Jul 03:26
+0
VOTURI
-0
In sfarsit Capitala are primar . firea este o tipa scolita , harnica , agreabila . S-au dus vremurile can primar era un incult care dadaea capete in gura tarabagiilor . Cum au putut bucurestenii alege un astfel de specimen ???
alex
13 Jul 11:46
+0
VOTURI
-0
o fantana urata,inutila,scumpa ,construita in cativa ani...se putea face mult mai ieftin un loc de recreere cu pomi,flori si cateva bancute...
STEFAN
20 Jun 11:00
+0
VOTURI
-0
Dragilor, tare usor e sa "latri" de pe margine. Privind limbajul lui FOX, care se ascunde sub pseudonim, imi exprim regretul ca inca mai sunt asemenea vulpi printre noi. Dar pe masura ce se normalizeaza viata, desigur se vor retrage in vizuinele lor, daca nu cumva se vor schimba si ei in bine. Adresati-va PMB, mergeti la sedintele publice ale Consiliului, adunati-va intr-un ONG si militate. Civilizati.
Oprescu
29 May 16:59
+0
VOTURI
-0
Intre sala polivalenta si palatul copiilor sa se facă un mall asemanator cu park lake ar avea la palat sali de cinema si teatrau si la polivalenta teren sportiv plus parcurile din jur.
vlad
23 May 11:07
+0
VOTURI
-0
E incredibil cum recicleaza ideile lui Ceausescu.... sala multifunctionala de spectacole, sa reunim toate artele, bla bla bla... si nu oricum, de marimea TNB!!! Adica ce voiau sa faca pe bulevardul Unirii??? De ce ar fi nevoie de un conglomerat asa mare?? Activitati sportive??? Pai sa se apuce de polivalenta, ca avem deja complex sportiv. Nu se apuca sa transforme si ROMEXPO in polivalenta? (alta nebunie). Arta in general trebuie lasata sa se dezolve natural.. sa ajungem noi in situatia sa nu fie suficiente sali de spectacole si cererea prea mare de bilete...

Cat despre ce vor sa faca la Republica... nene, zona aia a fost gandita ca zona industriala, este in continuare perfecta pentru treaba asta!!! Este acces usor la metrou, nu te apuci sa faci mall-uri... tu ca primar responsabil ar trebui sa incerci sa atragi investitii de tipul celor din Pipera, adica industria IT care este in plina expansiune. Sa atragi din companiile de acolo care sunt sufocate de trafic.... dar Negoita imagineaza sali de spectacole. Bine... de-asta are Sectorul 1 atat de mare bugetul.
Cris
23 May 07:02
+0
VOTURI
-0
Sunt urate rau atat sala de spectacole cat si fantana - se cunoaste ca sunt construite de tzarani fara un minim simt estetic (mergeti sa vedeti). E adevarat ca nici ruinele alea nu puteau fi lasate asa... dar noile constructii sunt chiar din sulla stramba, va garantez.
andy
22 May 16:43
+0
VOTURI
-0
@Cris Fantana cu pricina e finalizata in doru` lelii ... finisajele parca sunt facute de Dorel dupa o paranghelie.
Fox
22 May 14:28
+0
VOTURI
-0
Banii au venit de la primaria sect 3! Ce cauta toapa acolo? Desigur ca este o intrebare retorica!
Cris
22 May 13:25
+0
VOTURI
-0
Trecand peste faptul ca aceasta cladire noua arata ca sulla din punct de vedere arhitectural, estetic, e bine ca s-a construit ceva in locul acelei ruine de cinematograf. Iar timpul "record" a fost de 3 ani si ceva daca nu ma insel. E si o fantana arteziana stupida in fata care a durat tot atat. E finalizata?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE