Cioloş despre raportul #Colectiv: Nu mă interesează să tai capete de dragul de a satisface pe cinevaPremierul Dacian Cioloş a vorbit vineri despre rezultatele raportului Colectiv. Acesta susţine că nu îl interesează să facă demiteri "de dragul de a satisface pe cineva". În schimb, vrea schimbări profunde în sistem motiv pentru care, în curând, va avea întâlniri cu şefi din ministerele Sănătăţii şi Internelor, inclusiv cu Raed Arafat. În acelaşi timp, ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a declarat că, din punct de vedere statistic, supraviețuirea în cazul Colectiv s-a înscris în media europeană și că pe acest subiect este în lucru o analiză tehnică pe partea de componentă medicală.

Dacian Ciolos
Dacian Cioloş
Foto: stirileprotv.ro

"Sunt proceduri lipsă, nu e clară responsabilitatea, coordonarea lasă de dorit. În douăzeci şi ceva de minute după ce a fost anunţat incendiul la Colectiv s-au succedat la comanda operaţiunilor 5 sau 6 poziţii ierahice diferite. Nu cred că în felul acesta putem vorbi de o eficienţă în comandă şi în luarea deciziilor. Nu poţi, la fiecare 5 minute vine un nou şef ierahic superior şi preia el comanda, după 5 minute vine un alt şef ierahic superior şi preia el comanda şi de fiecare dată trebuie dat raportul", a declarat, premierul Dacian Cioloş la Pro TV.

Premierul a anunţat că va avea, în curând, întâlniri cu şefi din ministerele Sănătăţii şi Internelor şi cu Raed Arafat.

"Nu mă interesează să tai capete de dragul de a satisface pe cineva. Eu vreau să se schimbe acolo nişte lucruri şi dacă asta presupune şi schimbări de responsabili la nivel de management, într-o poziţie sau alta, voi face asta. Aţi văzut, la nivelul ISU au fost luate deja nişte măsuri şi dacă va fi cazul şi în altă parte, la ministerul Sănătăţii, la ministerul de Interne şi în teritoriu", a explicat Cioloş.

Direcţia de Sănătate Bucureşti, spitalele unde au fost internate victimele, ISU şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, sunt cele patru instituţii care au intervenit necorespunzător în noaptea tragediei de la Colectiv, potrivit concluziilor raportului Corpului de control al primului ministru.

De asemenea, ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a declarat vineri, într-o conferință de presă susținută la Târgu Mureș, că, din punct de vedere statistic, supraviețuirea în cazul Colectiv s-a înscris în media europeană și că pe acest subiect este în lucru o analiză tehnică pe partea de componentă medicală, potrivit Agerpres.

"Acea analiză de supraviețuire a cazurilor raportată la gravitatea bolii a fost făcută de profesioniști (...) — dincolo de drama și tragedia deceselor și de faptul că nicio viață nu are măsură (...)—și ne arată că, din punct de vedere medical, supraviețuirea în România s-a înscris în media europeană a acestui moment. Asta pot să afirm oricât de dur ar suna sau lipsit de sentiment: din punct de vedere statistic, lucrurile se înscriu aici. Din nou, nu vreau să minimizez drama — și dacă îmi este permis, îmi exprim compasiunea față de fiecare pierdere din acel tragic eveniment — în momentul în care am preluat ministerul am preluat și pacienții și recuperarea. Au fost și sunt susținuți prin eforturile medicilor și prin toate măsurile pe care Guvernul Cioloș le-a luat pentru susținerea financiară a acestora", a susținut ministrul Sănătății.

Patriciu Achimaș-Cadariu a arătat că se lucrează la o analiză tehnică asupra componentei medicale în cazul Colectiv, iar aceasta, indiferent de rezultat, va fi asumată de către Minister.

"În acest sens analizăm tehnic și sunt oameni care în acest moment au plecat din Minister dar cărora li se solicită un punctele de vedere și vom prezenta (...) o analiză a acestor lucruri. Altfel, orice luare de poziție de tip emoțional sau a spune 'îmi place sau nu îmi place', mi se pare în afara unei judecăți corecte și la obiect. Trebuie să ne facem și noi o analiză, să discutăm cu cei care au fost direct implicați și ne asumăm tot ce poate să fie problematic acolo și avem de învățat din această tragică întâmplare", a mai spus ministrul Sănătății.

Etichete: Cioloş despre raportul Colectiv, colectiv, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaș-Cadariu, raportul colectiv

0/1 COMENTARII
Cris
25 mar 22:54
+0
VOTURI
-0
Ciolos, scoateti banutzul de la Guvern si faceti niste spitale, ca lumea, tata.. nu va mai tot tineti de demisii ca nu merita.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE