Cioloş, după atentatele de la Bruxelles: "În România lucrurile sunt sub control. Nu există riscuri"Premierul Dacian Cioloş a anunţat, marţi, că a avut o discuţie cu şeful SRI, Eduard Hellvig, şi cu ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, după atentatele produse la Bruxelles, şi a precizat că, din informaţiile existente, "în România lucrurile sunt sub control şi nu există riscuri". Cioloş a adăugat că, din informaţiile MAE, printre victime nu se numără şi români.

Premierul Dacian Ciolos
Premierul Dacian Cioloș

"Am avut o discuţie cu şeful SRI şi cu domnul Tobă. Din informaţiile existente, în România lucrurile sunt sub control şi nu există riscuri", a precizat premierul Dacian Cioloş.

Şeful Executivului a adăugat că le-a cerut ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, şi ambasadorului României la Bruxelles, Gheorghe Tinca, să transmită Guvernului Belgiei disponibilitatea autorităţilor de la Bucureşti de a oferi sprijin dacă este nevoie.

"Am discutat cu ambasadorul de la Bruxelles, acolo ambasada este mobilizata sa dea ajutor romanilor care au nevoie. Nu exista victime cetateni romani nici la aeroport si nici in statia de metrou, romanii sau cetatenii romani care erau in misiune la Bruxelles in diferite vizite de lucru sunt in momentul de fata la reprezentanta permanenta, sunt in siguranta", a mai spus Ciolos, citat de HotNews.

Premierul Cioloş a menţionat că a avut o discuţie în acest sens şi cu preşedintele Klaus Iohannis. SRI menţine nivelul precaut de alertă teroristă.

"Guvernul pe care îl conduc este profund șocat și preocupat de situația gravă produsă de exploziile de la Bruxelles, din această dimineață. Guvernul României condamnă cu fermitate aceste manifestări de violență și își exprimă sprijinul pentru autoritățile belgiene și europene pentru a pune capăt unor asemenea situații și pentru consolidarea securității în spațiul european. De asemenea, Guvernul României transmite condoleanțe familiilor victimelor și asigură cetățenii că s-au luat toate măsurile necesare pentru consolidarea securității pe plan intern", se mai arată într-un mesaj al premierului.

Două explozii au avut loc, marți dimineață, pe aeroportul internațional din Bruxelles, care a fost închis, potrivit presei belgiene. Aproximativ o oră mai târziu, o altă explozie a avut loc și la metroul din capitala Belgiei.  Procurorul general belgian a confirmat ipoteza atentatului sinucigaş din aeroportul Zaventem. 

Etichete: atentate Bruxelles, Bruxelles, dacian ciolos, explozii Bruxelles

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE