Cioloș: Fără copie legalizată, taxe plătite și cu cardul. Copia de buletin, trimisă prin mailPremierul Dacian Cioloș a anunțat, marți, că Guvernul va elimina, prin ordonanță de urgență, o serie de proceduri birocratice. Vizată de ordonanță va fi și copia legalizată, iar copiile cărților de identitate vor putea trimise și prin e-mail. Totodată, va fi permisă plata taxelor cu cardul la ANAF.

Dispare copia legalizata, iar taxele se pot plati si cu cardul. Copia de buletin, trimisa prin mail
Dispare copia legalizată, iar taxele se pot plăti și cu cardul. Copia de buletin, trimisă prin mail
Foto: cugetliber.ro

Va dispărea așadar copia legalizată la notar, funcționarii de le ghișeu fiind de acum cei care vor face legalizarea conform cu originalul, informează republica.ro.

Totodată, românii vor putea trimite copiile cărților de identitate și pe mail, a spus Cioloș la începutul ședinței de Guvern.

Acesta a mai spus că românii își vor putea plăti cu cardul taxele la ANAF.

„În primul rând, cazierul judiciar se va solicita doar între instituții, deci circa 2,5 milioane de drumuri la Poliție pentru a ridica un cazier judiciar vor fi eliminate, pentru că instituțiile care vor avea nevoie de cazier judiciar vor putea să solicite direct la Poliție, fără să ceară cetățeanului să treacă de la un ghișeu la altul și să ia o hârtie să o ducă la alt ghișeu. Apoi, copiile după buletin care trebuiau depuse la diferite dosare vor putea fi solicitate și trimise electronic, prin e-mail, prin scanare, fără să mai fie nevoie de acele documente și hârtii deplasate la o instituție sau alta. Se vor elimina copiile legalizate pentru furnizarea serviciilor publice, instituțiile care vor cere astfel de copii după anumite documente vor putea să le legalizeze conform cu originalul pe loc. La ridicarea buletinului și a pașaportului, cetățenii vor plăti o singură taxă și într-un singur loc, nu vor mai trebui să plătească diferite taxe la diferite instituții. Și celebrele adeverințe de venit pentru înscrierea la șomaj vor fi eliminate", declara premierul luni, cu o zi înainte ca ordonanța să ajungă pe masa Guvernului.

Etichete: birocratie, cazier judiciar, copie buletin, copie legalizata

0/1 COMENTARII
Cris
29 Jun 09:08
+0
VOTURI
-0
La ANAF trebuie facuta plata cu cardul pe net, altfel este egal cu ZERO daca tot te duci pana acolo sa platesti la ghiseu. Persoanele fizice (muritorii de rand) oricum nu interactioneaza foarte mult cu ANAF decat daca au venituri din chirii sau alte surse.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE