Cioloş, reacţie în scandalul lactatelor: Alerta europeană a fost greşită. Nu pot accepta eroriPremierul Dacian Cioloș a declarat, luni, că alerta emisă la nivel european cu privire la produsele românești din lapte de oaie a fost greșită și că a cerut clarificări în acest sens. Şeful Executivului a precizat că nu poate accepta "astfel de erori  care au impact asupra economiei agroalimentare românești".

Premierul Dacian Ciolos
Premierul Dacian Cioloș

"Nu e vorba de toată producția. Am cerut încă de vineri clarificarea situației cu Comisia Europeană vizavi de alerta care a fost făcută de italieni și am înțeles că problema acolo a fost. A fost o alertă greșit dată de autoritățile italiene, care odată că au vorbit de laptele de oaie, și nu de laptele de vacă, și mai mult, înțeleg (...) — și domnul ministru (al agriculturii, Achim Irimescu — n.red) poate să confirme, pentru că pe dânsul l-am rugat să clarifice situația și cu Comisia Europeană — că, în sistemul acesta de alertă, autoritățile statelor membre introduc elementele de alertă.

Ele doar sunt centralizate de Comisie și apoi sunt trimise către toate statele membre din piața comună. Înțeleg că alerta a vizat exact produsele de la Brădet, și nu altele. Comunicarea care a venit de la Comisie a fost prea generală și am cerut clarificarea lucrurilor. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt clare. Alerta a vizat greșit inițial produsele din lapte de oaie și înțeleg că a fost corectată apoi cu lapte de vacă, și nu la nivel național, pentru toate produsele românești, ci pentru produsele care într-adevăr au fost identificate", a spus Dacian Cioloș, într-o conferință de presă la Alba Iulia, citat de Agerpres.

El a adăugat că va lua "o poziție foarte clară" pe această temă dacă lucrurile nu se lămuresc.

"Asta e poziția mea și, dacă se întâmplă să fie lucrurile altfel, am și transmis prin Reprezentanța noastră la Bruxelles către Comisia Europeană, că, dacă aceste lucruri nu sunt clarificate, eu voi lua o poziție foarte clară. Nu pot să accept astfel de erori care au impact asupra economiei agroalimentare românești. Și știu foarte bine despre ce vorbesc", a adăugat Cioloș.

Etichete: alerta lactate, Brădet, Comisia Europeană, dacian ciolos, lactate romanesti

0/1 COMENTARII
MYY
21 Mar 13:35
+0
VOTURI
-0
NU ESTE VORBA DESPRE UN PRODUS ROMANESC !!!
TREBUIE LAMURITE LUCRURILE DOMNULE PRIM-MINISTRU CIOLOS , FOARTE URGENT SI CU SCUZE FATA DE ROMANIA SI PRODUCATORUL ROMAN.
CE S-AR INTAMPLA DACA ROMANIA AR INTERZICE IMPORTUL DE LAPTE DIN STRAINATATE PE ACELAS PRESUPUS MOTIV ???
OARE NU AR SARI PRODUCATORII STRAINI , CARE PUN PRET INZECIT LA PRODUSUL FINAL , IAR AVANTAJELE SI SUMELE IMENSE DIN PROFIT SUNT TRIMISE AFARA , IN LOC SA CONTRIBUIE LA DEZVOLTAREA ROMANIEI ???

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h