Cioloș: Rezilierea contractului pentru autostrada Sibiu-Pitești ar fi întârziat mai mult lucrărileDacian Cioloș a declarat că relicitarea contractului pentru Autostrada Sibiu - Pitești ar fi întârziat și mai mult lucrările. Premierul a declarat totodată că Ministerul Transporturilor pregătește mai multe acte normative pentru a debloca procesul de avizare care întârzie anumite proiecte de infrastructură.

Ciolos: Rezilierea contractului pentru autostrada Sibiu-Pitesti ar fi intarziat mai mult lucrarile
Cioloș: Rezilierea contractului pentru autostrada Sibiu-Pitești ar fi întârziat mai mult lucrările
Foto: dcnews.ro

"Sigur, ar fi fost și rezilierea o soluție. Niciuna din soluții nu e foarte bună și a trebuit ales răul cel mai mic, pentru a evita să întârziem încă și mai mult proiectul de autostradă, dar și pentru a ne asigura că acest studiu de fezabilitate nu va împiedica continuarea proiectului și că n-o să ne creeze probleme mai târziu. Rezilierea ar fi presupus, într-un fel sau altul, un conflict cu compania care a realizat acest studiu de fezabilitate, pentru că, din câte am înțeles, nici ei nu au fost mulțumiți de modul cum s-a derulat contractul, nici ministerul n-a fost mulțumit de modul cum au derulat contractul", a afirmat Cioloș, la Ministerul Transporturilor, conform agerpres.ro.

El a adăugat că, din cunoștințele sale, "caietul de sarcini a fost destul de imperfect, ceea ce a dus la situația de fapt".

"Soluția pe care a propus-o ministerul a fost aceea de a evita să pierdem acești bani sau, oricum, să mergem în justiție să îi recuperăm, să folosim anumite clauze contractuale și să cerem companiei să mai lucreze încă un an", a precizat premierul.

Acesta a menționat că ar fi nevoie de o previzibilitate de minimum zece ani pentru proiectele mari, în caz contrar "o să tot rămânem doar cu studii de fezabilitate".

Premierul a anunțat totodatî că Ministerul Transporturilor pregătește mai multe acte normative pentru a debloca procesul de avizare care întârzie anumite proiecte de infrastructură și pentru a facilita pregătirea contractelor de achiziții publice.

"În zilele următoare, Ministerul Transporturilor pregătește o ordonanță de urgență pentru a debloca procesul de avizare și autorizare care întârzie foarte mult multe proiecte — scoaterea din circuitul agricol de exemplu, diferitele avize legate de transportatorii de energie ș.a.m.d, alți parteneri care intră în contact cu proiectele de infrastructură. E în pregătire, totodată, e chestiune de zile, o hotărâre de guvern pentru a clarifica anumite aspecte legate de achizițiile publice, la fel, pentru a facilita, pentru a simplifica și transparentiza mai mult pregătirea contractelor de achiziții publice", a precizat Cioloș, la finalul unei întâlniri de lucru avute la Ministerul Transporturilor.

Premierul a adăugat că i-a solicitat directorului CNADNR, Cătălin Homor, să vină în perioada următoare cu o viziune mai precisă legată de intențiile sale pentru reprofesionalizarea companiei de drumuri.

"I-am cerut domnului director general al CNADNR ca în săptămânile următoare să vină cu o viziune mai precisă legat de ceea ce vrea să facă și în managementul companiei pentru a accelera procesul de reprofesionalizare a companiei prin creșterea performanței în pregătirea și în monitorizarea proiectelor pe care le are în responsabilitate", a precizat prim-ministrul.

Etichete: autostradă, ciolos, sibiu pitesti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE