Cioloș: România e gata pentru întărirea prezenței NATO pe flancul esticDacian Cioloș a declarat marți că România este gata să se angajeze "în mod foarte concret, cu resurse", pentru întărirea prezenței NATO pe flancul estic.  Premierul a precizat că va face în perioada imediat următoare propuneri care să fie discutate la summit-ul NATO de la Varșovia.

Ciolos: Romania e gata pentru intarirea prezentei NATO pe flancul estic
Cioloș: România e gata pentru întărirea prezenței NATO pe flancul estic

"Am subliniat prioritățile și așteptările României de la summit-ul NATO de la Varșovia. Sperăm să vedem o întărire a prezenței NATO pe flancul estic (...) și aici am subliniat faptul că România e gata să se angajeze, nu doar declarativ, ci și într-un mod foarte concret, cu resurse, pentru întărirea prezenței NATO pe flancul estic, pentru o prezență avansată a forțelor aliate în flancul estic; în următoarele zile, săptămâni, vom veni cu câteva propuneri concrete care să poate să fie avute în vedere în discuțiile de la summit-ul de la Varșovia", a afirmat Cioloș, într-o conferință de presă comună cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

De asemenea, premierul a anunțat că în discuții a subliniat și importanța Mării Negre, unde România "își dorește o prezență activă a NATO".

"România va lua deja inițiativa pentru a întări cooperarea cu țările vecine, cu Bulgaria și cu Turcia, și sperăm că această colaborare să se transforme în una multinațională, cu o prezență și a altor parteneri membri NATO prin rotație", a adăugat prim-ministrul, potrivit Agerpres. 

Etichete: dacian ciolos, NATO, România

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE