GAFĂ: Cioloș și-a încheiat discursul din Parlament cu un citat atribuit greșitPremierul desemnat al României, Dacian Cioloș, și-a încheiat discursul din Parlament cu o greșeală de citare. 

Guvernul Ciolos, la votul de investitura in Parlament. "Deschiderea catre societate, o prioritate"
Guvernul Cioloş, la votul de învestitură în Parlament. "Deschiderea către societate, o prioritate"
Foto: caleaeuropeana.ro

Dacian Cioloș a încheiat propriul discurs cu următorul citat -  "Doamne, da-mi puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, rabdarea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea de-a distinge intre cele doua." - despre care a spus că i-ar aparține împăratului roman Marcus Aurelius. O atribuire ciudată, dacă ne gândim că Marcus Aurelius nu trăia într-o perioadă monoteistă, deci nu putea fi vorba de un singur "Doamne". 

Conform Wikipedia, citatul reprezintă Rugăciunea serenității, utilizată și de Alcoolicii Anonimi, și îi este atribuită teologului american Reinhold Niebuhr.

Citatul a mai fost atribuit, în mod greșit, de-a lungul timpului, lui Toma din Aquino, Cicero, Sfântul Francisc sau Thomas Moore.  

La o căutare în limba română pe Google, atribuirea citatului lui Marcus Aurelius este făcută într-un singur loc, pe Facebook, de Eugen Ovidiu Chirovici, mason, mai nou autor de romane polițiste de succes. 

 

“Doamne, da-mi puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, rabdarea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat si...

Posted by Eugen Ovidiu Chirovici on Thursday, February 7, 2013

Etichete: dacian ciolos, realitatea

0/5 COMENTARII
PSD
20 Nov 05:58
+0
VOTURI
-0
Articol penibinil, site penibil. Sunt totusi curios cate citate cunosc fostii guvernanti
Zamfira Paun
19 Nov 11:27
+0
VOTURI
-0
Articolul e penibil, mai baiete! Tu insuti nu cunosti sursa citatului dar mergi pe presupuneri... Inainte de alcoolicii anonimi, o intreaga lume a istoriei a stat in fata. Cat de mizer poti fi ca om ca sa accepti prin meseria ta sa arunci cu ce gasesti intr-un om care abia acum incepe sa faca ceva..stiind bine situatia strazii si vulnerabilitatea economiei romanesti in timp de instabilitate politica. Cat ai primit ca sa iti postezi mizeriile? Ai fost platit bine?
adrian surubaru - Ploiesti
18 Nov 16:32
+0
VOTURI
-0
Doar nu vroiați să spună "O Zeus, etc..." ca deobicei, se caută senzaționalul acolo unde nu-i, uitându-se prea ușor că observația exagerată se numește mai degrabă bârfă sau cârcoteală decât critică. Pare a atârna mai greu la cântar decât toate plagiaturile lunmii ! Mai lăsați omul să respire, nu tăbărâți asupră-i din start, precum cow-boyi care mai întâi trăgeau, apoi puneau întrebări...Pare-se că peste tot caută reporterii perefecțiunea, numai în ograda proprie nu!..
Hex
18 Nov 15:49
+0
VOTURI
-0
Plagiat era daca isi insusea cuvintele. A atribui gresit un citat nu se cheama plagiat.

PLAGIÁT1, plagiate, s. n. Acțiunea de a plagia; plagiere. ♦ (Concr.) Operă literară, artistică sau științifică a altcuiva, însușită (integral sau parțial) și prezentată drept creație personală. [Pr.: -gi-at] – Din fr. plagiat.
Ionica
18 Nov 01:54
+0
VOTURI
-0
Dupa toate legile asta se cheama plagiatura ! Sa te folosesti de un text fara sa specifici sursa adevarata a textului este plagiatura ! E exact cum as copia toata biblia si as spune ca a scris-o nevasta mea !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE