Premierul Cioloş: Sperăm să avem angajamentul Turciei privind acordul pentru migraţiePremierul Dacian Cioloş a declarat, luni, la Bruxelles, că summit-ul informal UE-Turcia se va axa pe discuţiile privind angajamentele asumate de autorităţile turce pentru gestionarea fluxului migrator.

Ciolos: Speram sa avem angajamentul Turciei privind acordul pentru migratie
Cioloş: Sperăm să avem angajamentul Turciei privind acordul pentru migraţie

"Astăzi şi mâine sunt la Bruxelles pentru Summit-ul UE-Turcia. E un summit informal, dar foarte util, pentru că ne va permite încă o dată să avem o discuţie cu Turcia, pe anumite angajamente pe care Turcia şi le-a asumat şi care sunt esenţiale pentru gestionarea fluxului migrator" a declarat premierul, potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook.

Şeful Executivului a mai spus că există şi un acord pentru o implicare a NATO în acea zonă, care este important pentru a putea ţine migranţii în zona Turciei. "Sperăm să avem şi angajamentul din partea Turciei pentru implementarea acordului de readmisie, care este esenţial pentru a opri fluxul migrator", a precizat Cioloş.

Miercuri, premierul se va afla într-o vizită oficială în Olanda, la Haga, pentru a consolida "relaţiile bilaterale, cu accent pe dialogul economic şi comercial".

Etichete: Bruxelles, dacian ciolos, migrație

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE