Cioloș: Studiul de fezabilitate pentru autostrada Pitești-Sibiu ar trebui finalizat anul acestaPremierul Dacian Cioloş a declarat că studiul de fezabilitate pentru Autostrada Piteşti-Sibiu ar trebui terminat până la finele acestui an.

Ciolos: Studiul de fezabilitate pentru autostrada Pitesti-Sibiu ar trebui finalizat anul acesta
Cioloș: Studiul de fezabilitate pentru autostrada Pitești-Sibiu ar trebui finalizat anul acesta
Foto: realitatea.net

"Ştiu că aici este unanimitate, atât conducerea Uzinei Dacia, cât şi muncitorii sunt direct interesaţi de avansarea proiectului autostrăzii Piteşti -Sibiu. Am confirmat conducerii Uzinei că acest proiect rămâne în priorităţile pe care le avem în ceea ce priveşte construcţia de autostrăzi. Avem şi finanţarea. Obiectivul nostru este să finalizăm studiul de fezabilitate, care, după cum ştiţi, din cauza modului defectuos cum el a fost gândit şi licitat de la început a trebuit să prelungim contractul pentru finalizarea lui", a declarat premierul Dacian Cioloş, conform mediafax.ro.

Potrivit acestuia, obiectivul guvernanţilor este ca până la sfârşitul anului să fie terminat un studiu de fezabilitate "bun şi consistent", care "să permită apoi un proiect tehnic" şi construcţia autostrăzii astfel încât calendarul existent în Master Planul de transport să poată fi menţinut.

Totodată, proiectul de autostradă va fi şi parte Legii Centenarului, care va vea o componentă de infrastructură prioritară pentru România, a adăugat Cioloş.

"Legea Centenarului va sublinia nu doar prioritatea acestor proiecte, dar şi un cadru instituţional administrativ care să permită accelerarea acestor proiecte de investiţii. Deci, din acest punct de vedere, întrebarea care se pune nu mai este dacă autostrada Piteşti -Sibiu va fi construită, ci cât de repede vom reuşi să finalizăm acest proiect, care este o prioritate", a adăugat premierul.

Lucrările geotehnice din cadrul studiului de fezabilitate pentru autostrada Piteşti- Sibiu au fost începute în 2015, iar la finalul acestora vor începe lucrările propriu-zise.

Etichete: autostradă, autostrada Sibiu Piteşti, ciolos

0/1 COMENTARII
hmmm
01 iul 05:17
+0
VOTURI
-0
parca incep sa se miste lucrurile. Acest guvern este cel mai competent din toate guvernele care au fost dupa 1990.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE