Cioloş: Sunt bani pentru creşterea salariilor bugetarilor cu 10%. Putem rămâne în ţinta de deficitDupă ce preşedintele Iohannis a promulgat legea care prevede majorarea salariilor bugetarilor cu 10%, premierul Dacian Cioloş a declarat, marţi, că sunt bani la buget pentru aceste creşteri şi că România poate rămâne în ţinta de deficit stabilită.

Ciolos: Sunt bani pentru cresterea salariilor bugetarilor cu 10%. Putem ramane in tinta de deficit
Cioloş: Sunt bani pentru creşterea salariilor bugetarilor cu 10%. Putem rămâne în ţinta de deficit
Foto: caleaeuropeana.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea care prevede majorarea salariilor bugetarilor cu 10%.

"Nu mă surprinde deloc (faptul că Iohannis a promulat legea privind majorarea salariilor bugetarilor - n.r.). Am avut o discuţie cu dânsul, luni, şi legată de acest subiect. I-am spus că în calculele pe care le-am făcut, am inclus şi această creştere de 10%, iar după calculele noastre putem rămâne în ţinta de deficit de sub 3% cu această creştere", a declarat Dacian Cioloş, citat de romaniatv.net.

Întrebat de jurnalişti dacă bugetul va fi afectat de aceste majorări salariale şi dacă se va tăia din alte părţi, Cioloş a explicat: "Nu o să tăiem de nicăieri. În schimb o să mergem pe partea de investiţii, unde am rezervat fonduri şi pentru investiţii atât la Ministerul Dezvoltării, cât şi la Ministerul Transporturilor, dar o să facem un efort din absorbţia fondurilor europene, ca să avem şi investiţii, aşa cum mi-am propus".

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care sunt majorate cu 25% salariile angajaţilor din sănătate şi ale asistenţilor sociali, precum şi cu 10% salariile tuturor celorlalţi bugetari care nu au beneficiat anterior şi de alte majorări. Creşterea salariilor intră în vigoare de la 1 decembrie.

Etichete: dacian ciolos, deficit, Klaus Iohannis

0/1 COMENTARII
vali
25 Nov 00:25
+0
VOTURI
-0
nu am mai vazut o marire de salariu de cel putin 3 ani pentru ca am ghinionul sa MUNCESC in mediul privat. Pacat ca nu tai si eu frunze la caini ca la stat.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h