București, capitala legendelor urbane: crime, secte și bordeluri clandestine, autobuze fantomăFiecare oraș are legendele lui urbane. Cineva știe de la altcineva povești înfricoșătoare, puțin credibile, dar fascinante. Astfel, de dragul adrenalinei și al bârfei, zvonul se transmite și rămâne în cultura populară. În București, poveștile despre criminali în serie, locuri bântuite, fenomene fără explicație sau secte ascunse abundă. B365.ro îți prezintă o listă cu cele mai înfricoșătoare legende urbane din Capitală.

Legende urbane din Bucuresti
Legende urbane din București
Foto: rtv.net

Termenul urban legend (legendă urbană) a fost folosit prima dată în anul 1968, de către folcloristul american Richard Dorson, care definea legenda urbană ca o povestire modernă care nu s-a petrecut niciodată și este povestită ca și cum ar fi fost adevărată.

Ambulanțele care fură copii pentru recoltare de organe

În anul 2011, la începutul lunii iulie, a fost o adevărată isterie în București. Cetățenii panicați au ieșit în stradă, cu bâte și pietre, să ''fugărescă'' ambulanțele. Zvonul a pornit de pe site-urile de socializare.  Cineva pe care nu l-ai cunoscut niciodată spune pe Facebook că asta i s-a întâmplat altcuiva de care el a auzit. Altul comentează,  adăugând o poveste auzită de la prietenul unui prieten, deci clar, fără foc nu iese fum. Se pare că în București există o ''ambulanță neagră'' care preia copii pe care apoi îi abandonează fără organe. Poliția, însă, a negat informația, spunând că dacă ar exista cu adevărat cazuri legate de copii răpiți, mediatizarea acestei situații ar fi făcută imediat pentru a-i pune în gardă pe părinți.

Necrofilul criminal care racolează fete în cluburile bucureștene

Începutul poveștii este unul clasic. Un băiat ''agață'' o fată într-un club. O convinge să bea un pahar, două, trei... iar după o noapte de dans și băutură cei doi se despart. Evident, nu înainte de a-și da întâlnire a doua zi. A doua seară, băiatul îi propune fetei să rămână peste noapte la el. Fata îl refuză, băiatul nu se lasă, insistă, ba chiar se enervează și devine violent. Apucă doar să o smucească puțin. Fata, speriată, reușește să fugă și să ia un taxi.

Lucrurile devin stranii când, după câteva zile, o iritație ciudată îi apare fetei în zona buzelor. Se duce la salonul de cosmetică, unde este trimisă către un dermatolog. Specialistul o acuză de necrofilie (perversiune constând în practicarea relațiilor sexuale cu cadavre). ''O astfel de iritaţie nu apare decât după contactul cu un mort. O să vă rog să rămâneţi aici, deoarece sunt obligat în astfel de cazuri să anunţ poliţia”, îi spune acesta. După sosirea polițiștilor, tânăra este dusă la secţie unde dă declaraţii despre activităţile din ultimele zile. Poliţiştii îl caută pe tânărul suspect şi, în cele din urmă, ajung la un apartament închiriat în condiţii dubioase, unde un băiat care corespunde semnalmentelor ar fi locuit. După ce sparg uşa casei, ei rămân uimiţi. Nu e nimeni în apartament, dar găsesc în frigider mai multe rămăşiţe umane aparţinând mai multor femei. În plus, în dormitor găsesc o eşarfă, pe care fata o recunoaşte ca fiind a ei, amintindu-şi că băiatul i-ar fi smuls-o în timpul altercaţiei. Povestea se termină de obicei cu: „Îţi dai seama cât noroc chior a avut fata?!... Dacă mergea cu ăla acasă, clar o omora şi pe ea. Omul era bolnav. Psihopat. Criminal în serie. Un monstru. Omora fete şi pe urmă le viola. Doamne, câţi nebuni umblă liberi!... Trebuie să fii atentă Cică, ăla arăta foarte OK. Nu părea dubios...''

sursa: ziarulring.ro

Statuia din cimitir: oricine se așază moare

În cimitirul Eternitatea din Capitală se afla un monument funerar din marmură neagră, care de-a lungul vremii a dat naştere mai multor mituri urbane. Monumentul reprezenta o femeie ce ţinea mâinile întinse pe genunchi ca şi cum i-ar invita pe cei ce trec pe acolo să se aşeze pentru o clipă în poala ei pentru a se odihni. Însă…cine ar fi dorit să facă acest lucru, mai ales într-un cimitir? Se spune că acea statuie era a unei tinere femei care, părăsită fiind de cel pe care îl iubea, s-a sinucis, aruncându-se în apele Dâmboviţei. Multe persoane, mai ales tineri, au auzit de legenda precum că dacă te aşezi noaptea în braţele acelei statui vei muri sufocat. Mulți tineri au făcut acest lucru şi, din fericire pentru ei, nu s-a întâmplat nimic. Însă, ultima oară când cineva a dorit să verifice legenda şi s-a aşezat în braţele acelea de piatră s-a întâmplat o adevarată tragedie: a doua zi dimineaţă îngrijitorul cimitirului a găsit trupul neînsufleţit al unei adolescente chiar în braţele statuii. Se zice că statuia femeii se răzbunase, adolescenta decedată fiind o descendentă a fostului ei logodnic. La scurtă vreme după aceea, statuia a fost mutată din cimitir şi nici în ziua de azi nu se ştie unde a fost dusă.

sursa: mituriurbane.vira.ro


Ficat de om prăjit în meniul special

Legenda spune că prin anii '70 în restaurantul Budapesta li se servea clienţilor ficat de om prăjit şi alte specialităţi având la bază organe umane. Aprovizionarea s-ar fi făcut de la morga Spitalului Militar printr-un angajat care furniza materialul.

Misterul anchetat la vremea respectivă de Miliție și de Procuratură s-a răspândit rapid prin tot orașul. Deși resturantul a fost desființat, bucureștenii nu au uitat legenda „specialităților canibale” de la Budapesta.

sursa: observator.ro

Secta de la Maria Rosetti nr. 39

Se spune că pe strada Maria Rossetti (nr. 39), în spatele unui porți înalte, prin crăpăturile căreia nu se poate distinge nimic, se găseşte o casă de adunare a unei secte interzise prin lege. Secta are ca parolă “Munţii Bucegi''. Un alt zvon este că pe strada Maria Rossetti (nr. 39) s-ar găsi sediul unui cuib legionar aproape paramilitar (membrii săi fiind dotaţi cu staţii de transmisie-recepţie americane). Tot acolo unii spun că se află sediul unei loje masonice. 
sursa: www.imagoo.ro.

Spitalul Poștelor, locul unde bolnavilor li se furau organele

În clădirea din spatele Bisericii Stravropoleos, încă mai funcţionează un spital. Cunoscut în trecut sub nu­mele de "Spitalul Poştelor", se spune că în urmă cu zeci de ani, aici erau duşi nefericiţii cu boli grave, pentru a li se fura organele. Din cauza numărului mare de oa­meni care au murit aici, mulţi dintre ei crezând cu tărie că se vor face bine, folclorul zonei spune că această ari­pă a clădirii ar fi devenit bântuită, mai ales în nopţile lungi de iarnă auzindu-se, pe străduţele care dau înspre Teatrul de Comedie, gemete şi plânsete sfâşietoare.

formula-as.ro

Autobuzele-fantomă din București

Bucureştiul are şi vehicule-fantomă. Primul este un vechi autobuz DAF, care apare noaptea, numai în jurul orei 2, pe la Rosetti, şi circulă cu toate lu­minile stinse, pe un traseu spre Parcul He­răstrău. Autobuzul este gol şi majo­ritatea martorilor l-au văzut circulând pe la Universitate.
Cel de-al doilea caz se referă la tro­leibuzul 75. Unul dintre cei care au vă­zut troleibuzul a fost o fată care aştepta, în­tr-o noapte, în staţie, la Teatrul Naţio­nal, troleibuzul 85, pentru a merge la Gara de Nord. Troleibuzul aşteptat nu a apărut, în schimb, în staţie a oprit tro­leibuzul 75, cu ruta "Piaţa Rosetti-Gara de Nord", scrisă pe o hârtie pusă în geamul din faţă. Urcată în maşină, fata a început să simtă un miros îngrozitor şi a coborât. Când se pregătea să cheme un taxi, a văzut încă un troleibuz 75 oprind în staţie. Acesta părea mai nou şi mai curat. Ea a fost singurul pasager al vehiculului, şoferul nu putea fi văzut nicăieri, dar troleibuzul a mers fără oprire până la Gara de Nord. În staţie, maşina a oprit, uşile s-au deschis şi lu­minile s-au stins. Fata a coborât şi a văzut că troleibuzul în care se urcase ajunsese din urmă primul troleibuz 75, din care coborâse speriată. Ca din se­nin, şoferii celor două maşini au apă­rut şi au început să discute. Fata nu a putut auzi decât remarca supărată a şoferului primului troleibuz: "Mi-a împuţit maşina!". Peste ceva timp, mar­tora întâmplării a verificat listele mijloacelor de transport RATB. Troleibuzul 75 nu apărea nicăieri pe ele.

sursa: formula-as.ro

Bordel în cofetărie. Intri doar dacă știi parola secretă

Acțiunea se petrece în anii 70′ la una din cofetaria “Ciresica” din București. Aceasta adăpostește un bordel abil camuflat. Pentru a avea acces trebuie să spui o parolă: întrebarea secretă ''Tigari “X” aveți?”, deși cofetaria nu ține țigări, îți permite accesul “în spate”. Marca respectivă de țigări este una exotică, chinezească, coreeană sau vietnameză. Cel mai adesea țigările sunt “Golden Deer”. Eroul întâmplării este o rudă/un prieten care din greșeală rostește parola și descoperă stabilimentul. De asemenea, se spune că a fost o persoană care jura că a citit un articol despre asta și în “Pentru Patrie”.

sursa: dias2andrei

În perioada comunistă, în imobilul de pe Bd. Regina Elisabeta, colț cu Str. Cobălcescu, se afla cofetăria Lămâița. Aici funcționa, într-adevăr, un bordel clandestin, desființat în 1993. Pentru a obtine o "fetiță", trebuia rostita formula magica: "Vreau și eu o amandină proaspătă".

Tânăra tăiată pe față de tâlhari, în metrou

O tânără binevoitoare a avertizat un călător că un grup de hoți pusese ochii pe el, încercând să-i fure ceva din rucsac. Bărbatul a coborât la următoarea stație. Hoții s-au așezat lângă fată. ''De ce te bagi, domnișoară?'', i-ar fi zis aceștia. După, unul dintre ei i-a pus mâna pe față. Între degete avea o lamă, cu care a tăiat-o. Plină de sânge și desfigurată pe viață, fata a plătit scump pentru bunăvoința ei.

Locurile bântuite din București

Fantoma lui Eliade din “Casa sângelui negru”

Pe strada Mântuleasa, la numărul 33, a locuit Mircea Eliade. Din 1948 această casă nu a mai fost locuită şi a fost numită “Casa sângelui negru”. Umbla zvonul că fantoma lui Eliade nu a părăsit niciodată casa, alte legende spun că tocmai casa bântuită l-a inspirat pe acesta să scrie nuvelele sale fantastice.

Circulă vorba că de la poarta de la intrare se aude un susur dubios, iar în unele dimineţi rămân pete întunecate, ca de sânge, în locul de unde provine sunetul. Vecinii confirmă că locul este bântuit de o fantomă, numită “Bocănitoarea”, care a fost o prostituată, ucisă acolo în secolul 19.

sursa: iqool.ro

Anca, fantoma din Casa Poporului
 
Paznicii de noapte de la Casa Poporului, în prezent numită Palatul Parlamentului, povestesc despre fantome care ar fi apărut în urmă cu zece ani şi care colindă noaptea coridoarele măreţe, fluierând, rupând sigilii şi declanşând sistemele de alarmă. Una dintre aceste fantome a fost botezată ”Anca” şi ar apărea ca o tânără într-o rochie de vară, cerând în permanenţă ajutorul paznicilor.
 

Misterul de la muzeul Foișorului de Foc

Mulţi dintre vizitatorii muzeului Foişorul de Foc au raportat senzaţii de durere şi apăsare în piept, combinate cu o frică inexplicabilă. Şi aici există o le­gendă. Se spune că o femeie a căzut pe scă­rile turnului şi a murit în timp ce că­uta dovada infidelităţii soţului ei, care era paznic de noapte la Foişor. Fantoma ei mai bântuie locul, iar, în unele nopţi, un fel de foc viu iese pe ferestrele Foi­şo­rului, plutind deasupra Bucureştiului. Pe lângă toate acestea, se mai spune că în fiecare zi de 9 a lunii în curs, la ora 11.30 noaptea, când un pom­pier ar fi mu­rit acolo prin combustie spontană, locul este străbătut de lumini stra­nii.

formula-as.ro

Clădirea UNATC, bântuită de fantoma actorului Octavian Cotescu

Despre clădirea UNATC "I. L. Caragiale", actuala facultate de teatru şi cinematografie, se spune că ar fi bântuită de fantoma actorului Octavian Cotescu, care închide şi deschide uşi şi ferestre şi bântuie vechiul lift care acum este stricat. Clădirea mai găzduieşte şi fan­to­ma unei fete tinere, îmbrăcată în alb, care apare în ba­ia studentelor de la etajul trei.

ring.ro

Orfelinatul bântuit de pe Strada Franceză

Istoria nescrisă a Centrului Vechi şi-a rezervat şi un „capitol‟ şi pentru „sufletele chinuite‟ din întunecatele cotloane ale caselor de pe Strada Franceză. Un astfel de loc bântuit se află chiar la numerele 13 şi 14.

Cunoscătorii locului vorbesc despre nici mai mult, nici mai puţin de 203 de spirite de copii care ar bântui această casă. Legenda spune că aici a fost un orfelinat unde erau aduşi copii ai străzii, de patronul casei, Stavrache Hagi-Orman, un om de o răutate pură. Copiii erau ţinuţi nemâncaţi până la epuizare, iar gazda se desfăta cu ţipetele lor de foame.

Mulţi dintre cei care trec pe lângă această casă cu obloanele trase de zeci de ani, povestesc cum, după miezul nopţii, încă se mai aud vocile ascuţite ale micuţilor care strigă „Vrem apă! Apă!‟

sursa: historia.ro

Pentru a afla poveștile altor locuri bântuite din București, citiți Top 5 locuri bântuite din Bucureşti

Etichete: bordel, Bucureşti, criminal, realitatea, sânge

0/10 COMENTARII
qoviwafijtbff
07 oct 03:39
+0
VOTURI
-0
http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor
uciqurutix
07 oct 03:11
+0
VOTURI
-0
http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor
adowqij
07 oct 03:06
+0
VOTURI
-0
http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor
udohozim
07 oct 02:46
+0
VOTURI
-0
http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor
bustsize
28 mar 21:40
+0
VOTURI
-0
Și am ajuns unde voiam sa ajung de la începutul articolului si anume la faptul ca foarte multe persoane se asteapta sa foloseasca ECO SLIM fara a tine insa o dieta. Cel mai probabil nu aveti nevoie de Dukan sau alte diete foarte dure, insa intre noi fie vorba, un set de reguli alimentare este absolut necesar.
Eco Slim este un supliment de slăbit. Practic, ingredientele din acesta, au efecte care ar putea AJUTA cu conditia ca voi sa respectati câteva reguli de nutritie și activitate fizica. fitobalt pareri Daca penisul tau este mai mare decât dimensiunea medie semnificativ nivelul penisului.
Cu o mare puteți atinge și de stimulare care trimite femeile lor pentru o lună, el se confruntă cu mai multe orgasme, unul dupa altul, probabil, prima dată în viața lor sexuală și va fi un om care este distractiv cu el. Capul penisului este o continuare de formă conică, este fata pentru penis si ischemie groove.
Multe studii au fost efectuate și dimensiunea medie a penisului după cum știți, de la 6 cm la 6,5 cm. Problema este, că studiul de dimensiunea penisului poate fi de încredere. Metode de creștere a penisului. recinziireale.com
pulea spataru 666
28 sep 02:59
+0
VOTURI
-0
impusca-te !!! sau te ajut eu sa te spanzuri pe scaunul electric dupa ce ai fost immpuscata si ghilotinata
alex
05 mai 19:31
+0
VOTURI
-0
fantomele exista eu pt vorbi cu ele sa va spun un secret eu am 190 ani si sunt fantoma in fiecare casa exista macar o fantoma care doarme cu voi mananca cu voi face orice cu voi dar uneori sunt surprinse de camere cel care va citi acest mesaj ii va muri mama in 66 de zile daca nu le va spune si altor 10 oameni voi dormi cu mama voastra ii voi otravi chiar si mancarea daca nu trimiteti si la alte 10 persoane. cele 66 si sase de zile sunt 66 findca 6 este numarul dracului hai ca ma cheama dracul sa vin in iad
vecinadeblog
23 iul 15:52
+0
VOTURI
-0
Cobalcescu nu se intersecteaza cu Regina Elisabeta
Mihnea Columbeanu
23 iul 02:35
+0
VOTURI
-0
...Se pare ca am depasit spatiul comentariului. Reiau finalul:

In clipa asta, ajuns la capätul räbdärii, sub efectul stresului si al socului, ofiterul lesinä.
intre timp, soferul, väzând cä întârziase atâta vreme, inträ la bänuieli si sunä la Secu. Vin agentii, inträ, perchezitie... si picä toatä täräsenia. End of story.

Sub forma asta, povestea are unele elemente de legendä urbanä, dar si altele care nu se prea potrivesc. Principalele necaracteristici sunt urmätoarele:
- E exagerat de detaliatä. De obicei, legendele urbane sunt putin mai scurte si mai simple.
- Nu i s-a întâmplat "värului, colegului, vecinului, cumätrului" sau altcuiva apropiat; mai mult, nici nu i se indicä vreo presupusä "sursä".
Cred, totusi, cä este legendä urbanä - fie si din simplul motiv cä dupä 1989 nu s-a mai auzit virtualmente nimic despre ea (cum ar fi fost de asteptat, dacä treaba cu Securitatea era realä).
Mihnea Columbeanu
23 iul 02:32
+0
VOTURI
-0
Bordelul de la cofetaria Lämâita

Am auzit si eu povestea, pe la începutul anilor '80, dintr-o singurä sursä (actorul Gabriel Oseciuc) - evident, prezentatä ca autenticä. Pânä acum, n-am mai întâlnit-o nicäieri - nici ca "realitate", nici ca "legendä urbanä".
Varinta respectiva era urmätoarea:

Un ofiter superior de Securitate e chemat la diriginta fiicei lui, elevä la Lazär - si aflä, surprins, cä fata lipsea zile întregi de la cursuri. Nedumerit, pentru cä în fiecare dimineatä o ducea personal la liceu, cu masina sa cu sofer, se hotäräste sä investigheze.
A doua zi, dupä ce o lasä la poarta liceului, parcheazä în apropiere si asteaptä. Nu trec cinci minute, si fata iese, traverseazä si inträ la "Lämâita". Evident, tatäl coboarädin masinä si o urmeazä.
Dar, în cofetärie... fata nicäieri! Contrariat si suspicios, tatäl comandä o cafea si se aseazä la o masä, sä observe ce se mai întâmplä.
Nu peste mult, un bärbat interä si întreabä:
- Bunä ziua, aveti bonboane cu arahide?
- Nu, räspunde vânzätoarea, dar mergeti la sefu' si întrebati, poate mai are în spate.
Omul inträ pe usa dinspre birou... si nu mai iese!
"'Op-paaa!" îsi spune ofiterul, devenind si mai atent.
Inträ altul:
- Aveti bonboane cu arahide?
- Nu, da' mergeti la sefu' si întrebati, poate mai are în spate.
Se duce si ästa în birou - si acolo rämâne!
Simtind cä a prins pista, ofiterul se duce si el la tejghea:
- Aveti bonboane cu arahide?
- Nu, da' mergeti la sefu' si întrebati, poate mai are în spate.
Bun! Inträ în birou si-i repetä întrebarea sefului.
- Sigur cä da! Alegeti, vä rog!
Si seful îi pune în fatä un album cu poze de fete-fete-fete...! Ofiterul o gäseste pe a fiicä-si si spune:
- Pe asta!
- Aää, stiti, se scuzä sefu', la ea e acum un arab, si ästia fac urât, n-ar fi bine sä-l deranjäm...
In clipa asta, ajuns la capät

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE