Ciprian Ciucu intră în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce îşi propune să facă dacă ajunge primarALEGERI LOCALE 2016. Ciprian Ciucu va candida ca independent la Primăria Capitalei, susținut de Partidul M10, condus de Monica Macovei. Ciucu a prezentat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, câteva dintre obiectivele pe care le are: "Vreau să le redau bucureștenilor plăcerea de a trăi în orașul lor... Nu mai ai acea plăcere de a trăi în orașul tău".

Ciprian Ciucu si Monica Macovei
Ciprian Ciucu şi Monica Macovei
Foto: agerpres.ro

ALEGERI LOCALE 2016. În cadrul unei conferințe la care a participat și Monica Macovei, Ciprian Ciucu a declarat că, prin candidatura sa, dorește să dea un semnal și altor reprezentanți ai societății civile, pentru a-i încuraja să își asume responsabilitatea unei funcții în stat.

"Ce vreau să fac la Primărie: în primul rând, vreau să le redau bucureștenilor plăcerea de a trăi în orașul lor, pentru că mulți dintre noi se simt agresați de oraș — aglomerație, dezordine, mizerie.

Nu mai ai acea plăcere de a trăi în orașul tău. Ne dorim un oraș în care să petrecem timp de calitate: să avem evenimente culturale majore, să avem unde petrece timpul împreună cu familia, să avem parcuri bune, să avem bulevarde care să fie în special pentru oameni, acces la servicii sociale, acces la servicii de educație și sănătate.

Îmi doresc foarte mult să facem ceva cu managementul traficului din București și voi pune mare accent pe transportul în comun și pe transportul alternativ. Efectiv trebuie să facem regenerarea urbană, pentru că sunt zone în oraș care sunt șubrede", a declarat Ciprian Ciucu, citat de Agerpres.

ALEGERI LOCALE 2016. Alte puncte din programul prezentat de Ciprian Ciucu se referă la modernizarea infrastructurii tehnico-edilitare, demararea unui program realist de consolidare a locuințelor și identificarea, împreună cu cetățenii, a unui model administrativ de secol XXI.

"Fundația pe care stă orașul este șubredă. Infrastructura (tehno-edilitară, de transport public, socială) este veche, și-a depășit durata de viață, este practic în pragul dezintegrării. Calitatea construcțiilor este precară și riscul seismic este imens. Bazele administrative ale orașului nostru sunt confuze și neclare. Relațiile dintre primăriile de sector și cea generală duc la situații absurde și ineficiență economică, ambele rezultând direct din lipsa colaborării între acestea. Trebuie să să ne uităm la modele de dezvoltare urbană de la alte capitale din Europa, să vedem ce ar putea fi aplicat în România", mai susține Ciprian Ciucu.

O altă direcție a programului prezentat de Ciprian Ciucu îl reprezintă eliminarea corupției din Primăria Capitalei.

"Trebuie să scoatem corupția din Primăria Capitalei. Bucureștiul are un buget comparabil cu al Vienei, însă diferența de calitate a vieții este de la cer la pământ. Grupurile de interese nelegitime au pus mâna pe capitala României și o sufocă, secându-i bugetul cu proiecte inutile, cheltuieli disproporționate și absurde și priorități care nu au legatură cu cetățenii", a mai declarat Ciucu.

ALEGERI LOCALE 2016. Alte direcții de acțiune din programul lui Ciprian Ciucu: transparența totală a deciziilor luate la nivelul primăriei și explicarea mizelor fiecărei decizii pentru ca cetățenii, societatea civilă și mass-media să se poată opune intereselor oculte și nelegitime; toate contractele din bani publici trebuie să fie făcute publice; încurajarea participării cetățenilor la definirea priorităților de dezvoltare a orașului, până la nivel de cartier; stabilirea și impunerea unor standarde de cost pentru toate cheltuielile și investițiile publice

Ciprian Ciucu este președinte al Consiliu Național de Integritate (CNI), ales ca reprezentant al societății civile, fiind
și membru în consiliul director al Centrului Român de Politici Europene (CRPE)

Etichete: alegeri locale 2016, Cristian Ciucu, Cristian Ciucu Primaria capitalei, M10

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE