Un TIR cu 800 de butelii A EXPLODAT la Mihăilești. Traficul a fost blocat. IMAGINI filmate cu dronaUn tir încărcat cu 800 de butelii a luat foc in mers, la intrarea în Mihăilești, județul Buzău. Mai multe butelii au început să explodeze. Circulația a fost oprită pe DN2 (E 85) și populația a fost evacuată pe o rază de 500 de metri.

UPDATE 18.00 Traficul pe DN 2 (E 85) blocat după ce TIR-ul încărcat cu butelii a luat foc, iar o parte dintre acestea au explodat, a fost reluat după aproape opt ore. În zonă, viteza este însă restricţionată la maxim 30 de kilometri pe oră, iar şoferii trebuie să fie atenţie la denivelările de pe şosea.

UPDATE 17.00 Localnicii din Mihăileşti au povestit cu groază că le-a fost teamă să iasă din case când au auzit cum sar buteliile în aer. Cu toţii s-au temut că ar putea deveni victime sigure ca în cazul tragediei din 2004.

"Azi le-a fost oamenilor teama sa iasa din case, sa vina sa vada accidentul. Dupa bubuiturile acelea care se auzeau, buteliile acelea. Dupa 12 ani, dupa 2004, nu prea mai avem curaj sa iesim din case, la ce s-a intamplat atunci. Cred ca e blestemat. Toata lumea spune ca e blestemat. Astia batrani ne spun ca aici unde e asflatul a fost un cimitir. Mortii cer probabil suflete. Accidente au mai fost, mai mereu", a spus un localnic.

Sursa: România TV

"Pagube foarte mari nu sunt. Sunt avariate instalaţiile electrice de transport al curentului pe o distanţă de 50 de metri şi acoperişuri unde au căzut butelii. Nu mai era nimeni în case, că i-am dus pe toţi pe câmp. Cu bătrânii a fost mai greu", a declarat Petre Dorinel, primarul din Mihăileşti, citat de romaniatv.net

Acesta a povestit că şoferul camionului a încercat să stingă focul şi chiar a fost ajutat de alţi conducători auto care au trecut prin zonă, dar aceştia au fugit până la urmă, de teama exploziilor.

Toţi localnicii au revenit în gospodăriile lor după stingerea incendiului. Angajaţi de la firma de butelii s-au deplasat la locul accidentului pentru a analiza situaţia, iar o echipă de la compania care furnizează curent electric în zonă încearcă să remedieze defecţiunea la instalaţia electrică.

UPDATE 12.54 Rutele ocolitoare anuntate de CNADNR:

Ø DN 2 Buzău - DN 1B Ploiești - DN 1 București (Tur- retur);

Ø DN 2 Buzău - DN 1B Albești - DN 1D - Urziceni - DN 2 Urziceni – București.

UPDATE 11.57 La Parchetul de pe langa Tribunalul Buzau s-a constituit un dosar avand ca obiect explozia. Potrivit primelor cercetări, un camion care transporta circa 800 de butelii a avut o pană de cauciuc, iar, în timp ce se depana pana, a luat foc. Nu au fost înregistrate victime omeneşti. UPDATE 11.45 Prefectul de Buzau, George Sava, a declarat ca in localitatea Mihailesti situatia era sub control la aproximativ o ora de la izbucnirea incendiului la un tir incarcat cu butelii, focul fiind stins in urma interventiei echipajelor de pompieri.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău au declarat că pericolul pe DN2  a fost foarte mare, iar pompierii au acţionat doar de la distanţă.

Potrivit ISU Buzău, şase autospeciale intervin pentru stingerea incendiului la tirul încărcat cu 800 de butelii.

"La momentul ajungerii echipajelor, incendiul se manifesta la încărcătură. Întrucât pericolul era extrem de mare iar buteliile explodau, pompierii au intervenit de la distanţă, cu tunurile din dotare. Nu ne-am apropiat ca să nu punem în pericol viaţa salvatorilor" a declarat pentru MEDIAFAX, George Creţu, purtător de cuvânt ISU Buzău.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, incidentul a avut loc vineri, în jurul orei 10, pe raza localităţii Mihăileşti. Un tir încărcat cu 800 de butelii pline cu gaz a luat foc în mers şi a rămas imobilizat pe drum.

Mai multe explozii au avut loc consecutiv, iar oamenii au fost evacuaţi pe o rază de 500 de metri. La faţa locului s-au deplasat opt echipaje de pompieri, la ora transmiterii ştirii, autorităţile anunţând că exploziile au fost oprite şi nu mai există un pericol.

Reprezentanţii ISU Buzău au declarat pentru MEDIAFAX.RO că nicio persoană nu a fost rănită şi se intervine pentru răcirea buteliilor.

"Colegii de la ISU acţionează, fără o expunere nejustificată faţă de camion. Situaţia este sub control, în sensul ca cei expuşi la pericol au fost evacuaţi. Nu avem victime în acest moment şi acţiunea colegilor a fost una foarte rapidă. Acolo sunt şi forţe de la poliţie şi drumul e închis", a declarat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne.

Potrivit prefectului de Buzău, incendiul a pornit de la anvelope, ulterior extinzându-se la partea din spate a tirului.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că traficul pe DN2 (E 85) între Urziceni şi Buzău este total blocat la această oră.

Etichete: Buzău, explozie, tir

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE