CJ Bacău a făcut o plângere către Min. Sănătăţii, după ce a fost redus numărul de paturi din spitaleConsiliul Județean (CJ) Bacău a făcut joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătății, prin care reclamă că au fost reduse cu 102 numărul de paturi din spitalele judeţului.

CJ Bacau a facut o plangere catre Min. Sanatatii, dupa ce a fost redus numarul de paturi din spitale
CJ Bacău a făcut o plângere către Min. Sănătăţii, după ce a fost redus numărul de paturi din spitale
Foto: monitorulcj.ro

Acestui demers i s-a raliat și deputatul PSD Cosmin Necula, cei doi criticând, în cadrul unei conferințe de presă, decizia ministrului Sănătății, Patriciu Andrei Achimaș-Cadariu.

"Consiliul Județean Bacău, nu numai în calitate de administrator al Spitalului Județean de Urgență, ci și în calitate de apărător al intereselor sănătății oamenilor din județul Bacău, înțelege să depună plângere prealabilă, iar ulterior în funcție de reacția ministerului să acționeze în instanță pentru suspendarea Ordinului de Ministru", a subliniat Dragoș Benea, conform agerpres.ro.

Președintele CJ Bacău a afirmat că noua "tăiere" de paturi, după cea efectuată în anul 2009, când s-a dorit chiar desființarea spitalului de la Comănești "va afecta și mai mult" toate spitalele din județ.

"Este incalificabilă decizia ministrului în condițiile în care despre ea am aflat doar, întâmplător, citind Monitorul Oficial. Nu a existat nici o hârtie oficială remisă anterior, nici măcar o discuție prealabilă cu reprezentanții ministerului. A fost o decizie luată unilateral și arbitrar. Înțeleg, deci, să contestăm și să ne batem cu Ministerul Sănătății, inclusiv în justiție. Nu cunosc în istoria județului Bacău un demers precedent, de atac în instanță a unui ordin de ministru, dar acesta nu este un motiv să nu mergem până acolo, chiar dacă acest curaj s-ar putea să coste pierderea aparatului RMN, pentru achitarea căruia CJ Bacău face demersuri, aprobate de către Ministerul Sănătății încă de anul trecut", a spus Benea.

"Chiar dacă acest demers ar putea fi considerat electoral, merită riscul. Eu nu cred că un asemenea ordin de ministru nu merită o acțiune de protest publică. Din păcate, celelalte autorități locale ori nu au aflat de acest ordin, ori au aflat și dorm în scaune, crezând că nu se va răsfrânge asupra lor. Solicit primăriilor să facă front comun cu noi", a spus președintele CJ Bacău.

Etichete: cj bacau, Ministerul Sănătăţii, paturi, paturi spitale

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h