Clădire de birouri din București, EVACUATĂ după o ALERTĂ cu BOMBĂ. GALERIE FOTO & VIDEOAlertă cu bombă joi, într-o clădire de birouri din sectorul 2 al Capitalei, în zona Aurel Vlaicu. Circa 200 de persoane care lucrează în clădirea Globalworth Tower au fost evacuate, după ce o persoană a anunţat la 112 amplasarea unui dispozitiv exploziv. 

UPDATE 16.20 Alerta cu bombă a fost falsă. Bărbatul care a fost dus la audieri a spus că a făcut o glumă, au declarat, joi, surse din Poliţie pentru Mediafax.

Potrivit sursei citate, bărbatul este paznicul clădirii de birouri. Acesta este bănuit că a sunat de pe o cartelă prepay, cu acelaşi număr cu care şi-a făcut şi contul de facebook.

Poliţia a permisul accesul în clădire a persoanelor care au fost evacuate.

Bărbatul se află la audieri la Secţia 6 Poliţie urmând ca anchetatorii să stabilească exact circumstanţele în care a avut loc evenimentul.

La ora 13.55 la numărul de urgenţă 112 a fost anunţată existenţa unui dispozitiv exploziv în incinta unei clădiri de birouri din Sectorul 2 al Capitalei. Imediat după apel, persoanele care lucrau în clădire au fost evacute. "Am fost anunţaţi în jurul orei 13.45 de către superiorul nostru că în clădire ar fi o bombă şi că trebuie sa evacuăm clădirea. Nu ne-am panicat, am ieşit afară în ordine. Nu am văzut nimic suspect în timp ce am părăsit incinta. S-ar putea să fie o alarmă falsă, altfel ar fi gasit ceva până acum", a declarat un martor.

O altă persoană care lucrează în clădire a povestit că tocmai ce ieşise din clădire cu puţin timp înainte să se dea alarma.

"Coborâsem la magazin să cumpăr ceva şi când am ieşit, era poliţia deja aici. Apoi i-am văzut pe colegii mei ieşind afară. Nu erau speriaţi, pentru că s-au mai făcut exerciţii de evacuare şi ştiau ce au de făcut. Nu ştiu dacă e doar o alarmă falsă", a povestit aceasta.

UPDATE 15.39 „Confirmăm că Globalworth Tower, clădirea noastră, a fost evacuată ca urmare a unei alerte telefonice la 112. Toată lumea este în siguranță. O investigație este în curs de desfășurare, conform procedurilor specifice în aceste situații”, au anunţat reprezentanţii companiei.

UPDATE 15.28 Un cititor B365.ro ne-a trimis mai multe imagini de la faţa locului:

Foto: Marius Robert

UPDATE 14.53 Traficul rutier este îngreunat în zonă.

Foto: Mediafax.ro

UPDATE 14.46 Un suspect din acest caz a fost dus la audieri, la Poliție. Oamenii legii cred că el a sunat la 112.

UPDATE 14.38 Circa 200 de persoane, evacuate din clădirile din zonă, s-au așezat în fața mall-ului Promenada. Traficul nu a fost restricționat.

La fața locului au ajuns pirotehniștii, transmite Digi24. Apelul privind bomba a fost făcut în jurul orei 14.

Sute de oameni au fost evacuați din clădirea Floreasca 1 de lângă Promenada Mall (lângă stația de metrou Aurel Vlaicu), dar și din clădirile imediat apropiate.

"La fața locului se află toți specialiștii Poliției Române. Colegii evacuează clădirile, iar cei de la Pirotehnic intervin ca să vadă dacă se concretizează amenințarea. Până acum, nu s-a concretizat (ora 14.26)", a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliției Române.

 

Etichete: bombă, bomba cladire, floreasca 1

0/1 COMENTARII
ochisor
09 iun 21:53
+0
VOTURI
-0
Always...Coca-Cola. Probabil le aducea racoritoare echipelor de interventie de la atata tensiune si caldura.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE