Clădire din vremea regelui Ferdinand- restaurată la vechea glorie, după ce fusese refăcută modernO clădire din apropiere de Piața Universității, construită în vremea regelui Ferdinand, în anii 1920, va fi restaurată cu o arhitectură potrivită zonei istorice în care se află. Clădirea mai fusese refăcută în anii 2000 într-un stil modern, nepotrivit stilului arhitectural al zonei.

Clădirii vechi de aproape 100 de ani i se va reda un aspect potrivit zonei centrale, istorice, a Capitalei, după ce în anii 2000 fusese renovată în stil modern. Acum, conform unui proiect nou, fațada clădirii va fi remodelată, placată cu cărlămidă, balcoanele existente vor fi închise, iar ultimele două etaje vor fi reamenajate.

În plus, terasa clădirii va fi circulabilă, iar pe partea dinspre Spitalul Colțea a clădirii va fi construit un lift exterior, conform proiectului prezentat miercuri în fața Comisiei de Urbanism din Primăria Capitalei. Conform arhitectului acestui proiect, clădirea a fost inițial restaurată în anii 2000, dar soluția de arhitectură utilizată la vremea respectivă nu este potrivită zonei și valorii istorice a imobilului.

Clădirea se află pe strada Mavrogheni nr.1, dar cu fațada înspre Bd. I.C. Brătianu, în apropiere de Spitalul Colțea și la doi pași de Centrul Capitalei.

Beneficiarul acestui proiect este SC MEDIA ONE SRL, prin Mihail Sebastian Aghiropol, iar arhitectul proiectului este Maria Cristina Georgescu. 

Etichete: realitatea

0/1 COMENTARII
vlad
03 Jun 08:45
+0
VOTURI
-0
Da, cladirea era a nuca-n perete, dar noua varianta chiar este mai buna??? cu lift pe peretele exterior??

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h