Clădire impresionantă pe locul uneia dintre cele mai frumoase case demolate în Bucureşti. FOTOClădirea monument istoric aflată la intersecţia bd. Lascăr Catargiu cu strada Visarion a fost lăsată în paragină mai bine de un deceniu. Acum, proprietarii imobilului cer Primăriei Capitalei să construiască un bloc cu cinci etaje. 

Clădirea veche, din care în prezent mai este doar un perete, a fost construită după planurile arhitectului Ion D. Berindei.

Membrii Comisiei de Urbanism spun că, întrucât proprietarul a lăsat în paragina clădirea istorică, până aceasta a dispărut, ca în mod evident, să poată construi o clădire mai mare, acesta ar trebui obligat să reconstruiască cladirea veche, scrie Hotnews. Întrucât Comisia Tehnică nu a avut cvorum, proiectul doar a fost discutat, nefiind luată nicio decizie.

Arhitecţii care au prezentat proiectul au declarat că proprietarul care a lăsat clădirea veche să se demoleze a vândut imobilul şi terenul în 2012, iar acum noul proprietar doreşte să construiască.

Clădirea de pe strada Visarion 8 face parte din ansamblul de monumente Lascăr Catargiu, care este şi zonă protejată. Potrivit regulamentului zonei protejate, indicatorii urbanistici sunt:
- regim de înălţime maxim: 16 metri;
- Procent de Ocupare al Terenului: 65%
- Coeficient de Utilizare al Terenului: 3.

În urmă cu zece ani, casa de pe strada Visarion, nr. 8 era întreagă, chiar bine întreţinută. Din 2001 imobilul a fost lăsat în paragină.

Etichete: Bucureşti, Capitală, casă demolată, Primăria Capitalei, realitatea

0/3 COMENTARII
Ada
27 feb 09:26
+0
VOTURI
-0
Vechii proprietari sa raspunda pentru ce au facut si cladirea sa fie refacuta pe banii lor. Foarte simplu.
vlad
27 feb 08:56
+0
VOTURI
-0
Mda ce sa zic, blocul ala e frumos, nu ar strica imaginea zonei, insa este prea inalt!! Oricum, nu trebuie acceptata, tocmai pt ideea de precedent, au lasat casa sa se distruga si acum le dam autorizatia??? Nici vorba. Oricum, daca treceti pe-acolo vedeti ca exact langa este o cladire complet de sticla... cine-o fi dat autorizatie pt mizeria aia in zona aia.... Pacat, casa era superba.
Oprica
26 feb 15:55
+0
VOTURI
-0
Zona protejata? Monumente istorice? Ce-s astea?

Multumim, Oprescule, pentru ca furi pe fata si nimeni n-are curajul sa te ia la intrebari!
Sa n-ai parte de nimic din ce-ai furat, ex-doctorule!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE