Clădirea fostului cinematograf Dacia a fost pictată de un artistArtistul vizual Alexandru Ciubotariu, cunoscut ca "Pisica Pătrată", a realizat, în cadrul proiectului "Marconi playground", o instalaţie pe clădirea fostului cinematograf Dacia, aflată în ruină.

Cinema Dacia
Cinema Dacia

Cladirea Cinema Dacia este clasata in Lista Monumentelor Istorice: 1172 B-II-m-B-18890 Cinematograful Marconi Calea Grivitei 137 sector 1 prima jum. sec. XX si face parte si din ansamblul clasat 1118 B-II-a-B-18836 Ansamblul de arhitectura "Calea Grivitei" Calea Grivitei , intre Calea Victoriei si str. Atelierului sector 1 sf. sec. XIX - inc. sec. XX. Calea Grivitei numara 54 de monumente istorice.

Patronat din 1948 de Romania Film, cinematograful plin de spectatori odinioara a fost retrocedat in 2006 mostenitorilor de drept ai fostilor proprietari si, din cite se poate constata astazi, a ramas abandonat.

Etichete: cinema dacia, cinematograf dacia, Dacia

0/1 COMENTARII
ALEX47
16 Nov 09:39
+0
VOTURI
-0
chiar cum mai avem in Bucuresti si alte cladiri foste reprezentative , cinematogrtaful DACIA este lasat in paragina , cu toate ca din momentul demolarilor pentru Bulevardul Uranus , poate era si de reabilitat , pentru a nu face o imaghine urata Bucurestiului...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h