Clădirea-simbol a Street Delivery va fi demolată. Ministrul Culturii: Bucureştiul, un oraş agresat
FOCUS • 20 Iunie 2016 - 15:30 • B365Clădirea-simbol de pe strada Arthur Verona, al cărei calcan a găzduit, timp de 11 ani, desenele murale realizate cu prilejul manifestărilor Street Delivery, va fi dărâmată, potrivit unui anunţ făcut de Fundaţia Cărtureşti, relatează news.ro. . Ministrul Culturii, Corina Şuteu, este de părere că această zonă centrală a Capitalei este o insulă de identitate, iar Bucureştiul este un oraş agresat de demolări sistematice.

Foto: Facebook - Carturesti
Calcanul (zid de clădire fără ferestre – n.r.) desenat de pe strada Arthur Verona colţ cu Dionisie Lupu, din centrul Capitalei, devenit în ultimul deceniu un simbol al culturii urbane bucureștene, ar putea dispărea. Clădirea a fost vândută, iar noul proprietar intenţionează să pună în practică un proiect mai vechi şi amânat: să construiască în loc o clădire de birouri P+4.
Desenul de pe calcanul de pe strada Verona colţ cu Dionisie Lupu se schimbă în fiecare an, cu ocazia "Street Delivery". Festivalul urban are loc de 11 ani pe micuţa şi frumoasa strada dintre bulevardul Magheru şi Jean Louis Calderon, lângă parcul Grădina Icoanei.
"Vestea că se dorește demolarea imobilului din intersecția străzii Arthur Verona cu Dionisie Lupu este extrem de îngrijorătoare.
Zona istorică Arthur Verona - Dionisie Lupu - Pitar Moș are un țesut și un peisaj urban păstrate nealterate aproape în totalitate, iar această insulă de identitate a Bucureștiului istoric este singurul exemplu coerent de regenerare și revitalizare urbană din Capitală, la care au contribuit decisiv festivalul Street Delivery și Fundația Carturesti.
Calcanul casei care urmează să fie demolată a căpătat în cei 11 ani de Street Delivery o valoare simbolică a locului, devenind un reper nou într-un spațiu vechi de două secole. Calcanul casei a devenit un reper urban, a avut o funcție de coagulare artiștilor și activiștilor și face parte deja din memoria afectivă a centrului orașului.
Dezvoltarea orașului și salvarea memoriei și identității Bucureștiului nu trebuie să se excludă. Ele trebuie să dialogheze, dar cu precizarea permanentă a faptului că Bucureștiul este un oraș agresat atât de demolările sistematice din anii 80, cât și de cele petrecute în ultimii 10-15 ani, agresiuni profunde care au afectat ireversibil patrimoniul construit al Capitalei", a scris Corina Şuteu pe Facebook.
Etichete: carturesti, Clădire strada Arthur Verona, cladire Street Delivery, cladire Street Delivery demolare

21 Jun 20:19
Răspunde
21 Jun 19:52
Răspunde
Cat despre analogiile tale de 2 lei, iti respund cu alta analogie - daca un om e bolnav, il vindeci, nu-l impusti.
21 Jun 19:05
Răspunde
21 Jun 18:25
Răspunde
Ne sifonam cand occidentalii ne fac retrograzi, dar Francezii de exemplu tranteau plombe in zone vechi in draci in anii 60-70 iar acum nu mai stiu cum sa le mascheze. Dintre un calcan chior si o plomba care arata ca o nuca in perete, prefer calcanul - construiti fratilor la periferie, nu in centru.
21 Jun 14:42
Răspunde
21 Jun 14:18
Răspunde
21 Jun 14:13
Răspunde
21 Jun 10:45
Răspunde
21 Jun 10:01
Răspunde
21 Jun 09:29
Răspunde
21 Jun 06:44
Răspunde
21 Jun 00:28
Răspunde
20 Jun 22:15
Răspunde
TRIMITE UN COMENTARIU