Clădirile istorice aflate în proprietate privată vor fi RENOVATE cu bani de la primăriePrimăriile vor acorda proprietarilor clădirilor istorice sumele necesare pentru repararea faţadelor, urmând ca banii să fie recuperaţi într-o perioadă de cel mult zece ani. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de promulgare a legii referitoare la renovarea faţadelor clădirilor istorice.

Cladirile istorice aflate in proprietate privata vor fi RENOVATE cu bani de la primarie
Clădirile istorice aflate în proprietate privată vor fi RENOVATE cu bani de la primărie

Administraţiile publice locale pot asigura, la cererea proprietarilor, finanţarea integrală a lucrărilor în anumite circumstanţe, sumele urmând să fie recuperate în cel mult zece ani, potrivit legii.

Banii urmează să fie recuperaţi din fondul de reparaţii al asociaţiei de proprietari, iar în cazul în care nu vor putea fi recuperaţi în acest mod primăriile pot stabili o taxă pentru creşterea calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor, aplicabilă doar proprietarilor care beneficiază de reabilitarea clădirilor în urma înscrierii acestora în programele multianuale.

În cazul în care clădirile reabilitate astfel sunt vândute, primăriile recuperează banii de la noii proprietari.

De asemenea, autorităţile publice locale pot prelua parţial sau integral aceste cheltuieli dacă respectivele clădiri sunt în "zone protejate şi în zone de protecţie a monumentelor istorice înscrise în Lista patrimoniului mondial".

Etichete: cladiri istorice, renovare cladiri istorice

0/1 COMENTARII
ALEX47
22 Jul 08:48
+0
VOTURI
-0
Exista in apropierea Podului B.P.Hasdeu , Casa Pompiliu Eliade , aflata intr-o stare avansata de degradare , locuita de peste 70 de oameni ai strazii , fara forme legale , cu varste intre 3 si 60 de ani... Casa a fost inclusa acum vreo doi ani pe lista monumentelor , dar de atunci nu s-a miscat nimic..
Este un focar de infectie in centrul Bucurestiului , Poliotia Locala facand aproape lunar razii , numarandu-i cati locatari mai sunt . Totul se limiteaza la asta .

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE