CLASA PREGĂTITOARE 2016-2017. Ziua Porţilor Deschise, în şcolile bucureştene. LUNI încep înscrierileCLASA PREGĂTITOARE 2016-2017: Majoritatea şcolilor din Bucureşti organizează ZIUA PORŢILOR DESCHISE sâmbătă, 27 februarie, eveniment dedicat părinţilor care vor să îşi înscrie copiii în clasa pregătitoare în anul şcolar 2016-2017. În cadrul evenimentului, părinţii pot afla mai multe informaţii despre şcolile la care vor învăţa cei mici. Luni, 29 februarie, vor începe înscrierile în clasa pregătiroare.

CLASA PREGATITOARE 2016-2017: Ziua Portilor Deschise in scoli, in weekend
CLASA PREGĂTITOARE 2016-2017: Ziua Porţilor Deschise în şcoli, în weekend
Foto: gandul.info

CLASA PREGĂTITOARE 2016-2017: Conform calendarului de înscriere în clasa pregătitoare, începând de miercuri, 24 februarie, şi până pe 3 martie, şcolile organizează un eveniment de tipul Ziua Porţilor Deschise, în cadrul căruia părinţii pot afla informaţii despre instituţiile de învăţământ.

Multe dintre şcolile din Bucureşti au ales weekendul pentru acest eveniment. Şcoala Gimnazială 117, de exemplu, organizează Ziua Porţilor Deschise sâmbătă, 27 februarie (orele 9-13)- la fel şi Şcoala Gimnazială Pia Brătianu (orele 10-13). Tot în intervalul 10-13 va fi deschisă şi Şcoala nr. 290. Şcoala Gimnazială nr. 96 va fi deschisă în intervalul 10:00-15:00, iar Şcoala gimnazială Vasile Alecsandri va fi deschisă între orele 9.00-14.00.

Şcoala nr. 79 va organiza acest eveniment duminică, 28 februarie (orele 10-13).

Alte şcoli au organizat evenimentul vineri, 26 februarie- de exemplu, Şcoala nr. 51, care a fost deschisă părinţilor între orele 17:00–19:00 sau Şcoala Emil Racoviţă, deschisă părinţilor între orele 9-17.

Puteţi consulta AICI lista şcolilor din Bucureşti, precum şi locurile disponibile pentru clasa pregătitoare în acest an şcolar.

Cererea tip de inscriere in clasa pregatitoare 2016, etapa I, este disponibilă aici

Luni, 29 februarie, vor începe înscrierile în clasa pregătitoare. Părinții vor completa online sau vor depune la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor cererile tip de înscriere.  Ultima zi de depunere a cererilor este 18 martie.

Calendarul complet al inscrierii in clasa pregatitoare 2016:

- 22 februarie 2016: Afisarea circumscriptiilor scolare la fiecare scoala si pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean / Afisarea programului de evaluare a dezvoltarii psihosomatice a copiilor, precum si a institutiilor unde se realizeaza evaluarea / Afisarea la sediul scolilor a criteriilor specifice de departajare, realizate de scoli 

- 24 februarie-3 martie 2016: Organizarea, în fiecare unitate de învățământ în care se desfășoară activitate specifică clasei pregătitoare, a unei „Zile a porților deschise", zi în care părinții, copiii și alte persoane interesate pot vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot purta discuții cu personalul unității de învățământ implicat în această activitate.

-22 februarie - 4 martie: Organizarea, în unitățile de învățământ preșcolar, a întâlnirilor pentru informarea și consilierea părinților copiilor din grădiniță care vor fi cuprinși, în anul școlar 2016 – 2017, în învățământul primar.

- 23 februarie-16 martie 2016: Evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatica

- 23-17 martie 2016: Comunicarea rezultatului evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului, în scris, părintelui care a solicitat evaluarea.

- 22 februarie 2016: Afisarea la sediul scolilor si al inspectoratelor scolare a programului de completare a cererilor-tip de inscriere in clasa pregatitoare

- 29 februarie-18 martie 2016: Completarea de către părinți, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, a cererilor-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, zilnic, în intervalul orar 8,00-18,00 (luni-vineri), respectiv 9,00-13,00 (sâmbăta). Depunerea și validarea cererilor-tip de înscriere de către părinții care solicită înscrierea copiilor la școala specială.

Prima etapa de inscriere in clasa pregatitoare:

- 21 martie 2016: Procesarea, de către comisia națională de înscriere a copiilor în învățământul primar (Comisia națională), a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.

- 22-24 martie 2016: Procesarea, la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse de părinți, a cererilor părinților care solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere. Admiterea sau respingerea cererilor acestora, la nivelul comisiei de înscriere din unitățile de învățământ, prin aplicarea criteriilor generale și specifice de departajare și validarea de către consiliul de administrație al unității de învățământ a listei candidaților admiși în această fază. Marcarea, în aplicația informatică, a cererilor – tip de înscriere pentru candidații admiși în această fază.

- 25 martie 2016: Procesarea de către Comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la o altăunitate de învățământ decât școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție.

- 25-26 martie 2016: Afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar și al unităților de învățământ a candidaților înmatriculați, a numărului de locuri rămase libere și a listei copiilor neînscriși după prima etapă.

A doua etapa de inscriere in clasa pregatitoare:

- 29 martie 2016: Comunicarea, prin afișare la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborată de inspectoratul școlar. Informarea Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice de către comisia județeană/a municipiului București, cu privire la procedura specifică de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, în etapa a doua.

- 30 martie-8 aprilie 2016: Depunerea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prim

- 11 - 15 aprilie 2016: Procesarea, la nivelul unităților de învățământ, a cererilor-tip de înscriere depuse de părinți, aplicând procedura specifică elaborată de inspectoratul școlar, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile. Completarea, în aplicația informatică, a datelor din cererile – tip de înscriere pentru candidații admiși în această etapă.

- 15 aprilie: Afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare

- 19-22 aprilie 2016: Centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a cererilor părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ. Soluționarea de către inspectoratul școlar a oricărei alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului.

VEZI AICI CIRCUMSCRIPŢIILE SCOLARE

Condiții de înscriere în învățământul primar

Potrivit metotodologiei, părinții, ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2016 inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile legii și ale prezentei metodologii.

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2016 inclusiv, pot să-și înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Înscrierea acsetor copii în clasa pregătitoare se face la solicitarea scrisă a părinților, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice a acestora, făcută de specialiști, atestă pregătirea copiilor pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Părinții copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2016 inclusiv, care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2016-2017, sau ai celor pentru care evaluarea arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare își vor înscrie copiii la grădiniță, în grupa mare.

Alegerea unității de învățământ la care va fi înscris copilului:

Toți copiii ai căror părinți solicită înscrierea în clasa pregătitoare la școala de circumscripție vor fi înmatriculați la unitatea de învățământ solicitată.

 Pe locurile libere, se înscriu și, ulterior, se înmatriculează copiii care provin din alte circumscripții școlare, inclusiv din alte localități, în conformitate cu solicitările părinților și cu prevederile prezentei metodologii. Pe locurile libere, se înscriu și, ulterior, se înmatriculează copiii care provin din alte circumscripții școlare, inclusiv din alte localități, în conformitate cu solicitările părinților și cu prevederile prezentei metodologii. 

METODOLOGIA DE ÎNSCRIERE A COPIILOR ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR pentru anul școlar 2016-2017, AICI

Etichete: clasa pregătitoare, clasa pregatitoare 2016 2017, inscrieri clasa pregatitoare, inscrieri clasa pregatitoare 2016, porți deschise, porti deschise clasa pregatitoare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE