Clotilde Armand a depus o nouă contestaţie la Biroul Electoral Sector 1Candidata USB la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat, pe Facebook, că a depus o nouă contestaţie la Biroul Electoral al Sectorului 1, document de 11 pagini ce include o cerere de intervenţie în interes propriu şi cu o excepţie de neconstituţionalitate.

Clotilde Armand
Clotilde Armand

"Am depus o nouă contestație la biroul electoral de sector, cu cerere de intervenție în interes propriu și excepție de neconstituționalitate. În rezumat, un primar ales cu 10% din votanții înscrișii pe liste nu poate fi reprezentativ. De la început USB s-a pronunțat împotriva legii alegerilor locale într-un singur tur", a scris Clotilde Armand, pe Facebook

Armand reclamă faptul că, în eventualitatea validării mandatului contracandidatului său de la PSD, Dan Tudorache, acesta va avea o reprezentativitate foarte redusă.

"Noi luptăm pentru reprezentativitate. Nu ne convine că o mână de oameni confiscă puterea cu anumite legi, cu reprezentanţii lor în birourile electorale unde sunt doar reprezentanţi ai partidelor politice. Aceasta este una dintre metodele prin care vom acţiona şi în viitor astfel încât clasa politică să ne reprezinte", a afirmat Clotilde Armand.

Preşedintele USB, Nicuşor Dan a anunţat, miercuri, că va cere Autorităţii Electorale Permanente să permite accesul la sacii cu buletine de vot pentru a putea fi verificat modul în care au fost numărate voturile pentru Clotilde Armand, candidata partidului la Primăria Sectorului 1.

CITEŞTE ŞI Clotilde Armand: "Am câștigat, dar am pierdut". Petiţie online pentru renumărarea voturilor

"Vom face o cerere de informaţii publice către Autoritatea Electorală Permanentă astfel încât să vedem toţi sacii, cu toate semnăturile şi vrem ca pe viitor să devină o procedură după vot", a declarat Nicuşor Dan, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Dan a precizat că ar trebui ca cei care concurează în alegeri să poată compara conţinutul sacilor cu buletine de vot cu procesele-verbale încheiate în secţiile de votare.

În paralel, Uniunea Salvaţi Bucureştiul continuă demersurile în justiţie pentru a obţine renumărarea voturilor în 18 secţii de votare din sectorul 1. "Vom cere judecătorilor de la Judecătoria Sectorului 1 să dispună renumărarea voturilor", a spus Nicuşor Dan. Acesta susţine că USB nu cere un lucru extraordinar, el amintind că şi la ultimele alegeri prezidenţiale din Statele Unite s-a dispus renumărarea voturilor din statul California. "Nimeni n-a spus că-i o problemă de democraţie în Statele Unite", a spus liderul USB.

Etichete: Clotilde Armand, renumarare voturi sectorul 1

0/1 COMENTARII
Cris
10 iun 06:42
+0
VOTURI
-0
Contestatia de constitutionalitate, in acesta faza e absurda si tembela. Curtea Constitutionala s-a pronuntat deja in aceasta speta, cu 2 luni in urma. Clotide, lasati-o balta, tata....La sapa!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE