Clotilde Armand: "Am câștigat, dar am pierdut". Petiţie online pentru renumărarea voturilor UPDATECandidatul USB la Primăria Sector 1, Clotilde Armand, spune că USB "nu capitulează", după ce solicitarea uniunii de renumărare a voturilor în sectorul 1 a fost respinsă. Potrivit rezultatelor parţiale ale BEC, Armand a pierdut cursa pentru Primăria sectorului 1.

Clotilde Armand
Clotilde Armand

UPDATE Prin intermediul unei petiţii online, cetăţenii sunt rugaţi să ceară renumărarea voturilor obţinute la Sectorul 1 în urma alegerilor de duminică şi chiar demararea unei anchete penale în acest caz.

"În anul 2016 alegerile din sectorul 1 din Bucuresti au fost fraudate, prin invalidarea unor voturi exprimate de cetăţeni către candidata USB la Primăria sectorului 1, Clotilde Armand. Numai prin renumărarea voturilor putem sa asigurăm că avem o democraţie funcţională. Sună la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 şi solicită anchetarea acestui caz. 021-313.98.26. Formeaza acest numar 021 222 03 61 si solicita renumărarea voturilor. Numarul este de la Biroul electoral de circumscripţie Sector 1", se arată în textul petiţiei.

Semnatarii petiţiei arată că au fost identificate mai multe anomalii, care generează suspiciuni de fraudă electorală. „Există o diferenţă semnificativă de voturi anulate în secţiile de votare unde USB nu a avut observatorii, comparativ cu secţiile de votare unde USB a avut observatori. Este şi o diferenţă privind opţiunile alegătorilor, în secţiile de votare unde USB nu a avut observatorii, lumea a votat procentual mai mult PSD. În secţiile în care nu au existat observatori USB, candidată USB la Primăria sectorului 1, Clotilde Armând a luat mai puţine voturi decât a primit USB pentru Consiliul local (de sector) unde tot ea a fost prima pe listă.", se mai arată în sursa citată, scrie Adevărul.

Iniţiatorii arată că este important ca voturile să fie renumerate pentru a fi eliminate aceste suspiciuni de fraudă electorală.

„Nu zic că dacă se număra toate voturile corect Clotilde Armând o să iasă. Dar zic că este nevoie să fie investigată acesta fraudă electorală, iar cei care au participat la ea, aduşi în faţă instanţei. Nu putem să avem 4 ani de zile un primar care este ales prin fraudă electorală. Există o diferenţă semnificativă de voturi anulate în secţiile de votare unde USB nu a avut observatorii, comparativ cu secţiile de votare unde USB a avut observatori", se mai arată în conţinutul petiţiei.

"Sau protestăm până la capăt și folosim toate căile care sunt la dispoziția noastră - și vom fi priviți ca cei care protestează tot timpul - sau spunem 'ok' și nu ne mai luptăm. De fapt am câștigat, dar am pierdut", a spus Clotilde Armand, la B1 TV.

"Cred că în primul rând ar trebui să ne respectăm alegătorii. Ei nu s-au săturat, ei spun că trebuie să mergem până la capăt. Trebuie să respectam ideea de democrație, de transparență. Miza e mai mult decât aceste alegeri, e procesul democratic în România. Eu nu cred că e corect și bine pentru viitor să capitulăm", a mai spus Clotilde Armand.

CITEŞTE ŞI PROTEST la Universitate. Câteva zeci de persoane au cerut renumărarea voturilor în sectorul 1

Biroului Circumscripţiei Electorale Nr. 1 - Sector 1 a respins întâmpinarea prin care Clotilde Armand a cerut renumărarea voturilor în 18 secţii de votare, motivând că este vorba de o contestaţie, care nu poate fi soluţionată, potrivit legii, de Biroul Electoral, şi, în plus, formaţiunii politice i-au fost asigurate toate condiţiile legale de reprezentare în cadrul procesului electoral.

Preşedintele USB, Nicuşor Dan a anunţat, miercuri, că va cere Autorităţii Electorale Permanente să permită accesul la sacii cu buletine de vot pentru a putea fi verificat modul în care au fost numărate voturile pentru Clotilde Armand, candidata partidului la Primăria Sectorului 1.

În paralel, Uniunea Salvaţi Bucureştiul continuă demersurile în justiţie pentru a obţine renumărarea voturilor.

"Vom cere judecătorilor de la Judecătoria Sectorului 1 să dispună renumărarea voturilor", a spus Nicuşor Dan. Acesta susţine că USB nu cere un lucru extraordinar, el amintind că şi la ultimele alegeri prezidenţiale din Statele Unite s-a dispus renumărarea voturilor din statul California. "Nimeni n-a spus că-i o problemă de democraţie în Statele Unite", a spus liderul USB.


Etichete: Clotilde Armand, renumarare voturi sectorul 1, USB

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE