Clotilde Armand: Cerem 300 de parlamentari care să muncească efectiv 8 ore pe zi, 5 zile din 7Clotilde Armand a scris, luni, pe Facebook că USB cere reducerea numărului de parlamentari la cel mult 300 şi solicită ca aceştia să muncească ''efectiv'' 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână şi să nu aibă decât 5 săptămâni de vacanţă pe an, la fel ca restul angajaţilor.

Clotilde Armand
Clotilde Armand

"În ideea că nu schimbăm acum structura bicamerală, cerem limitarea numărului de parlamentari la maxim 300, din care 100 pentru Senat și 200 pentru Camera Deputaților. Propunem câte doi senatori și 4 deputați pentru fiecare județ, sector al Bucureștiului și Diaspora.

Cerem ca parlamentarii să muncească efectiv 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână și să nu aibă decât maxim 5 săptămâni de vacanță pe an, la fel ca restul angajaților.

SUA au 535 parlamentari la o populație de peste 300 milioane locuitori, în timp ce România are 588 de parlamentari pentru numai 20 milioane de locuitori.

Un parlament mai mare nu aduce beneficii. În România post-1990, procesul legislativ a fost în fapt preluat de Guvern, care legiferează prin Ordonanțe de Urgență, fenomen necunoscut în SUA. Între 2003-2014 au fost emise 1548 ordonanțe de urgență, în medie 145 OUG pe an, sau o situație de urgență la fiecare 2,5 zile.
Numărul și costul parlamentarilor devine de nesuportat pentru populația României. Numărul de parlamentari, salariile parlamentarilor, bugetele Camerei Deputaților și Senatului, pensiile și avantajele materiale ale parlamentarilor cresc metastazic de la un an la altul.

Prin aceste măsuri propuse, vrem să evităm hei-rupismul permanent, vrem ca procesul legislativ să se desfășoare în Parlament cu o viziune pe termen lung, iar OUG să nu mai fie folosite decât în cazuri cu adevărat excepționale.', a scris Clotilde Armand luni pe Facebook.

Etichete: Clotilde Armand, parlamentari

0/1 COMENTARII
HYL
20 iun 23:05
+0
VOTURI
-0
"Cerem ca parlamentarii să muncească efectiv 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână și să nu aibă decât maxim 5 săptămâni de vacanță pe an, la fel ca restul angajaților."

HOHOHOHO!!!
Ideea e buna, dar cine s-o puna in aplicare? Aia care nu-si mai vad capetele de-atata treaba?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE