Clotilde Armand: Cetăţenii ne-au semnalat tăieri masive de copaci în Kiseleff, Cişmigiu şi IORClotilde Armand, fostul candidat al Uniunii Salvati Bucurestiul (USB) la Primaria Sectorului 1, scrie, pe pagina sa de Facebook, ca mai mulţi cetăţeni au semnalat tăieri masive de copaci în mai multe zone din Bucureşti, printre care Kiselel, Cişmigiu şi IOR. Clotilde Armand aminteste ca Bucureştiul este "al doilea cel mai poluat oraş dintre capitalele europene" şi îi cere Gabrielei Firea "să oprească imediat aceste defrişări şi să prezinte cetăţenilor o informare completă asupra numărului total de copaci tăiaţi şi motivul pentru care aceştia au fost tăiaţi de la rădăcină."

Clotilde Armand
Clotilde Armand

"Mai mulţi cetăţeni ne-au semnalat tăieri masive de copaci în zonele Kiseleff, Cişmigiu şi a parcului IOR și nu numai. Într-un oraş ca Bucureştiul, care este al doilea cel mai poluat oraş dintre capitalele europene, un astfel de dezinteres faţă de protejarea spaţiului verde este inadmisibil.USB cere doamnei primar Gabriela Vrânceanu Firea să oprească imediat aceste defrişări şi să prezinte cetăţenilor o informare completă asupra numărului total de copaci tăiaţi şi motivul pentru care aceştia au fost tăiaţi de la rădăcină.

Reamintim faptul că lucrările de toaletare a arborilor pentru îndepărtarea ramurilor bătrâne sau bolnave nu trebuie să depăşească 30% din coroana copacului, altfel existând riscul uscării arborelui. De asemenea, cerem doamnei primar să prezinte în cel mai scurt timp în Consiliul General al Capitalei un plan de conservare a spaţiului verde a oraşului şi de extindere a acestuia. Potrivit datelor Institutului naţional de statistică, Bucureştiul avea doar 21,4 metri pătraţi de spaţiu verde per cap de locuitor în 2014, faţă de cerinţa europeană de minimum 26 de metri pătraţi. De asemenea, trebuie spus că doar cinci oraşe reşedinţă de judeţ din România respectă norma europeană privind spaţiile verzi – Slobozia, Miercurea Ciuc, Bistriţa, Craiova şi Suceava", a scris Clotilde Armand pe Facebok.

Etichete: Bucureşti, Clotilde Armand, taieri copaci, taieri copaci bucuresti, USB

0/4 COMENTARII
Gabriel
10 iul 20:19
+0
VOTURI
-0
Doamna Clotilde-Matilde,acolo e vorba de 70 de arbori.In munti se taie sute de mii-SUTE DE MII- de arbori si nu se indigneaza nimeni.Nu cred ca exista in Bucuresti mai mult de 5 cetateni care sa se alarmeze in legatura cu niste pomi.Esti singura care o face si intr-un mod care este de ras.
bucurestean
10 iul 10:36
+0
VOTURI
-0
De acord, nu e bine ca s-au taiat copacii. Dar unde erau Nicusoros si Closetilde cand s-a defrisat tot Drumul Taberei pe vremea Basaului pt mizeria aia de metrou? El se agita pt vechitura aia de Hala Matache, la ordinele Udrei, si il durea la basca de pomi. Unde era si cand liberalii au defrisat jumatate din Parcul Dr Taberei? Adica defrisarile basiste sunt bune, doar alea PSDiste nu. Ce ziceti, mai oengistilor platiti de Soros si SRI?
Emil
09 iul 20:47
+0
VOTURI
-0
Chiar daca Cris e cretinul consacrat al acestui site, ma asteptam la mai mult de la Clotide. Peste tot in lume copacii uscati in proportie de cel putin 50% se taie, se scot radacinile si se plateaza altii in loc. Ratiunea din spatele acestor operatiuni sunt legate de pericolul prabusirii la furtuni cat se de perspectiva redusa de viata a arborilor respectivi. La asta se se adauga criteriul estetic: un copac uscat nu arata bine!
Cris
09 iul 12:31
+0
VOTURI
-0
Chiar daca Bucatareasa este o moldoveanca parvenita, lumea avea totusi incredere in ea, la inceput de mandat. Din pacate a inceput cu stangul daca a inceput sa extermine copacii. Numai niste manelisti si niste boschetari (Romania e plina) procedeaza in acest mod. In toate tarile civilizate lumea planteaza copaci nu ii extermina.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE