Clotilde Armand: Modernizarea Pieţei Amzei, 'proiect tipic' pentru administraţia locală din S1Europarlamentarul Clotilde Armand precizează că valoarea estimată a contractului pentru operarea şi mentenanţa Pieţei Amzei se ridică la 15 milioane de euro, sumă comparabilă cu cele 11 milioane de euro plătite deja pentru modernizarea acestui spaţiu.

Clotilde Armand
Clotilde Armand

"Mai plătim o dată Piaţa Amzei, domnule primar?! 15 milioane de euro este valoarea licitaţiei pentru servicii de operare şi mentenanţă a Pieţei Agroalimentare Amzei, timp de 3 ani. Licitaţia a fost lansată de Administraţia Pieţelor Sector 1 pe portalul de achiziţii publice. Modernizarea Pieţei Amzei este un 'proiect tipic' pentru administraţia locală din Sectorul 1", scrie europarlamentarul pe Facebook.

Clotilde Armand adăugă că la sfârşitul anului 2008 a început şantierul pentru modernizarea pieţei, lucrare în valoare totală de 11 milioane de euro încheiată în 2011.

"La vremea respectivă, primar era Andrei Chiliman, PNL şi vice-primar Daniel Tudorache, PSD. Devenit primar în 2016, acelaşi Daniel Tudorache constată că: 'A fost prost făcută. De exemplu, parcarea subterană e cu lift, lift care nu funcţionează. Lumea nu vine... am încercat să o scot la licitaţie, să o folosească cineva. Nu se duce nimeni acolo. Maşinile trebuie coborâte în parcare cu un lift care nu funcţionează. Aşa a fost gândită, ceea ce e o mare prostie. Cred că a funcţionat maximum o lună - două'. Concluzie: Stăm aproape de 10 ani cu o clădire goală în plin centru şi cu o parcare subterană nefolosită şi primarul PSD vrea să mai plătim acum 15 milioane de euro. Ca şi cum cetăţenii din Sectorul 1 îşi pot permite să achite 14.000 de euro pe zi ca să funcţioneze Piaţa Amzei, după ce au plătit 11 milioane ca să o modernizeze", a adăugat Armand.

Administraţia Pieţelor Sector 1 a anunţat pe SICAP licitaţie pentru servicii de operare şi mentenanţă a Pieţei Agroalimentare Amzei, pe o durată de trei ani, la o valoare estimată de 73.773.332 lei.

Obiectivele procedurii sunt: punerea în funcţiune şi obţinerea autorizaţiei de funcţionare a pieţei, asigurarea unor servicii de calitate la standarde europene, adaptabilitatea la cerinţele comunităţii locale; asigurarea accesibilităţii şi nediscriminării, a transparenţei; respectarea principiilor economiei de piaţă; asigurarea mediului concurenţial; respectarea parametrilor legali cu privire la igiena şi sănătatea publică.

În cadrul concesiunii, operatorul economic va desfăşura următoarele activităţi: reparaţii capitale pentru asigurarea funcţionarii la parametrii normali; obţinerea autorizaţiilor necesare; servicii de administrare, gestionare şi mentenanţă a activelor publice existente în piaţă; amenajarea spaţiilor şi dotarea cu mobilier specific; întreţinerea spaţiilor; servicii de asigurare şi menţinere a curăţeniei în perimetrul pieţei; servicii de întreţinere şi reparare a instalaţiilor de apă şi canalizare, energie electrică, reparaţii şi întreţineri curente ale imobilului. Valoarea minimă a redevenţei este de 17.000 de euro.

Etichete: Clotilde Armand, Piaţa Amzei, s1

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE