Clotilde Armand, scrisoare deschisă către Klaus Iohannis. Ce îi solicităCandidata USB la Primăria Sectorului 1, CLOTILDE ARMAND, i-a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis în care îi cere să îşi asume rolul de preşedinte în ceea ce priveşte "reconcilierea naţională" şi să ceară partidelor PNL și PSD "să-și ceară scuze sincere față de poporul român pentru crimele mineriadelor".

Clotilde Armand, scrisoare deschisa pentru presedintele Klaus Iohannis
Clotilde Armand, scrisoare deschisă pentru preşedintele Klaus Iohannis
Foto: b365.ro

Scrisoarea publicată de Clotilde Armand pe Facebook:

"Scrisoare deschisă către domnul președinte Johannis

Sunteți președintele tuturor românilor. Știți ca noi toți că societatea românească de astăzi este profund dezbinată: clasa politică derivată din fostul FSN care tine la privilegiile și la imunitatea ei versus restul poporului; românii mai modești care din teamă sau inocență, prin manipulare sau din resemnare acceptă această clasă politică versus românii care opun rezistență, fie ea activă sau reținută, dar puternică. Niște fapte istorice au creat aceste dezbinări. Vorbesc aici de mineriada de acum exact 26 de ani.

O reconciliere națională nu va fi posibilă atât timp cât crimele la originea diviziunilor nu sunt recunoscute, și dacă nu se cere sincer iertare. Vă scriu ca o persoană profund empatică cu România, dar nu subiectivă sau frustrată. Vin din exterior, nu am trait evenimentele, cred că pot privi fenomenul mineriadei rațional și obiectiv.

Procesul pentru reconcilierea națională este un proces bine cunoscut, prin care au trecut multe alte țări și care nu poate fi evitat, la nivel individual ca și național. Este rolul președintelui să facă posibil acest proces. Dacă nu-l faceți acum, se va face mai târziu, dar vom pierde niște ani prețioși pentru fiecare român. Cu cât așteptați, cu atât românii își pierd încrederea în națiunea lor, în ei înșiși, în adevăr.

Vă rog domnule președinte să vă asumați acest rol de Președinte în chestiunea aceasta fundamentală care mi se pare cea mai importantă la ora actuală pentru România: reconcilierea națională.

Vă rog să cereți public, astăzi, la 26 de ani după mineriada din 14 iunie 1990, ca partidele PNL și PSD, continuatoarele FSN, să-și ceară scuze sincere față de poporul român pentru crimele mineriadelor, să îi scoată din viața publică pe Ion Iliescu și Petre Roman, și să dea asigurări solemne că astfel de crime nu vor mai fi posibile.

Clotilde Armand"

Etichete: Clotilde Armand, Klaus Iohannis, scrisoare

0/2 COMENTARII
Gabriel
15 iun 19:42
+0
VOTURI
-0
Daca nu ar fi ametiti ca tine care sa zgandare rani vechi si amortite,poporul ar trai foarte linistit.Cainele moare de drum lung.....
Clotilde
15 iun 09:09
+0
VOTURI
-0
Mai bine ai incepe sa dai inapoi banii de la Bechtel. LAsa aburelile pe aici, ai mancat bani de la poporul roman si nu ai facut nimic!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE