Clubul Colectiv va fi incendiat controlat, miercuri



Clubul Colectiv va fi incendiat controlat, miercuri. Incendiul va fi pus în cadrul unui experiment judiciar făcut de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani în cadrul anchetei.

Clubul Colectiv va fi incendiat controlat, miercuri
Clubul Colectiv va fi incendiat controlat, miercuri
Foto: evz.ro

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX.ro că acest experiment judiciar, constând în incendierea controlată a clubului, reprezintă faza finală a expertizei INSEMEX în dosarul de ucidere şi vătămare corporală din culpă deschis de Parchetul instanţei supreme după incendiul din Colectiv.

La experiment vor fi prezenţi experţi INSEMEX Petroşani, procurori, poliţişti şi pompieri. Urmare a experimentului, anchetatorii vor şti dacă artificiile au cauzat aprinderea bureţilor de antifonare din club şi incendiul care a urmat.

Localul va fi parţial amenajat ca la momentul producerii incendiului, respectiv vor fi folosite acelaşi tip de artificii, acelaşi tip de burete şi va fi amplasat mobilier într-un mod cât mai asemănător, pe baza imaginilor şi videoclipurilor recuperate de anchetatori.

Sursele citate au mai spus că patronii clubului sunt audiaţi marţi în legătură cu achiziţia buretelui de antifonare, a amenajării interioare a clubului şi a amplasării unui container ce servea drept anticameră la intrarea în local, care ar fi făcut dificilă evacuarea.

Etichete: colectiv, incendiu colectiv

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h