CNADNR a dat startul recensământului rutier: Se numără toate vehiculele ce trec pe drumurile publiceÎncepând de luni, 20 aprilie şi până în noiembrie, CNADNR va număra toate vehiculele care trec pe drumurile publice, de la maşini mici, autobuze, camioane şi tiruri până la tractoare, biciclete şi căruţe care trec pe drumurile publice.

CNADNR a dat startul recensamantului rutier: Se numara toate vehiculele ce trec pe drumurile publice
CNADNR a dat startul recensământului rutier: Se numără toate vehiculele ce trec pe drumurile publice
Foto: gazetabt.ro

Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi din România (CNADNR) a început recensământul rutier. Astfel, începând de luni şi până în luna noiembrie, timp de câteva zile în fiecare lună, CNADNR va înregistra toate vehiculele care circulă pe drumurile publice. Inclusiv cele înmatriculate în alte ţări. Aproape 1.000 de posuri de recenzare vor fi amplasate pe drumurile naţionale şi peste 2.300 vor fi pe cele judeţene şi comunale, potrivit tvr.ro.

Recenzorii completează într-un tabel cu rubrici pentru fiecare tip de vehicul care trece prin dreptul punctului de înregistrare.

Totodată, vor fi luate în calcul şi datele înregistrate automat de cele aproape 500 de aparate de monitorizare electronică de pe drumurile naţionale.

La final, se estimeaza inclusiv nivelul emisiilor poluante.

Pe baza acestor date, experţii au tras concluzia că până în 2025, România are nevoie să construiască peste 1.200 de kilometri de autostradă, puţin sub cifra prevăzută în Masterplanul făcut de Ministerul Transporturilor pentru următorii 15 ani.

Recensământul rutier se face o dată la 5 ani în toate statele Uniunii Europene.

La recensământul din 2010, cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate pe DN1, la ieşirea din Bucureşti. De exemplu, pe tronsonul dintre Capitală şi aeroportul Otopeni, media zilnica anuală a fost de peste 50.000 de autovehicule.

Valori medii ridicate s-au înregistrat şi la intrarea în Ploieşti, pe DN1, la Constanţa, pe DN2A, dar şi pe Autostrada Soarelui.

Etichete: CNADNR, recensământ, trafic rutier

0/1 COMENTARII
Cris
16 iun 16:58
+0
VOTURI
-0
O noua spalare jegoasa de bani publici. CNADNR ar trebui sa se ocupe de starea jalnica a drumurilor nu de numaratul masinilor care incearca sa circule pe ele.

Vad ca escrocul de Rus s-a dat la fund iar Ponta e la odihna in Turcia. Au terminat sutele de km de autostrazi desenate pe hartie cu care se tot lauda de vreo 5 ani incoace si pentru care au cheltuit o carutza de bani cu studiile de fezabilitate.

Daca n-ar exista prosti in tara asta, bugetele publice din care se tot imbogatesc diversi baieti destepti ar fi goale.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h