CNADNR anunţă lucrări de reparaţii pe drumurile naţionale. Când vor începe şi cât vor duraCNADNR anunţă că va demara, la data de 1 aprilie, lucrările de reparaţie şi întreţinere a drumurilor în regie proprie. Programul reabilitărilor va dura până pe 30 iuie 2016. şeful CNADNR spune că vor fi executate lucrări pe 1.000 km de drumuri naţionale. 

CNADNR incepe lucrarile de reparatii pe drumurile nationale
CNADNR începe lucrările de reparaţii pe drumurile naţionale

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a demarat Programul de punere în ordine a rețelei de drumuri naționale și autostrăzi (Urgența I și Urgența II), care vizează executarea unor lucrări de întreținere a drumurilor în regie proprie, fiind astfel asigurate operativitatea și calitatea acestora, anunţă CNADNR, într-un comunicat de presă. 

În cadrul  programului de întreținere curentă vor fi executate lucrări la partea carosabilă a drumurilor (plombări gropi, repararea suprafețelor burdușite, colmatări fisuri și crăpături la îmbrăcămințile asfaltice, etc.) şi lucrări de întreținere a platformei drumului (aducerea la profil a acostamentelor, îndepărtarea materialului rezultat din activitatea de deszăpezire, etc.).

"În perioada 01 aprilie - 31 mai 2016, CNADNR prin Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri va executa lucrări de punere în ordine a rețelei de drumuri naționale (Urgența I), astfel:

· plombări gropi pe o suprafață totală de 470,676 mp;

· reparare suprafețe burdușite pe o suprafață totală de 11.700 mp;

· badijonare suprafețe poroase pe o suprafață totală de 13.172 mp;

· colmatări fisuri și crăpături la îmbrăcămințile asfaltice pe o suprafață totală de 563,902 metri liniari;

· colmatări crăpături și rosturi la îmbrăcăminți cu lianți hidraulici pe o suprafață totală de 36,040 metri liniari.

În perioada 01 aprilie - 30 iunie 2016, vor fi executate lucrări de punere în ordine a rețelei de drumuri naționale (Urgența II), astfel:

· plombări gropi pe o suprafață totală de 670,944 mp;

· reparare suprafețe burdușite pe o suprafață totală de 27.960 mp;

· badijonare suprafețe poroase pe o suprafață totală de 24.970 mp;

· colmatări fisuri și crăpături la îmbrăcămințile asfaltice pe o suprafață totală de 377,204 metri liniari;

· colmatări crăpături și rosturi la îmbrăcăminți cu lianți hidraulici pe o suprafață totală de 160,814 metri liniari", se arată în comunicatul companiei.

"Chiar dacă autostrăzile sunt mai vizibile și așteptate de către noi toți, CNADNR și-a propus pentru anul acesta să îmbunătățească și rețeaua de drumuri naționale. Astfel, am alocat resurse financiare importante atât pentru întreținerea curentă, cât și pentru întreținerea periodică.

Consider că la reţeaua noastră de drumuri naţionale îmbunătăţirea calităţii acesteia este obligatorie şi în afară de lucrările ce le-am prezentat mai sus, am mai bugetat şi pentru întreţinerea a peste 1000 de km
de drumuri naţionale.

Acest lucru este îmbucurător ţinând cont de faptul că anul trecut am reușit să efectuăm întreținere doar pentru 680 km. Având în vedere lungimea reţelei de drumuri, toate aceste măsuri de întreţinere, alături de
reabilitarea şi modernizarea drumurilor naţionale, sunt obiective esenţiale pentru asigurarea şi creşterea siguranţei circulaţiei", a declarat Cătălin Homor, Director General CNADNR SA.

Etichete: CNADNR, drumuri naţionale, plombe drumuri, reparații drumuri

0/1 COMENTARII
hmmm...
25 Mar 15:07
+0
VOTURI
-0
ce imi plac raportarile astea cu mp si mliniari ... asa se duc banii fara sa se prinda nimeni .... suntem in 2016 .... tehnica a evlouat mult .. pana cand nu se probeaza cu imagini suprafetele astea ... robinetul e deschis ... diversi scot din burta suprafete si noi platim ... fara numar ....

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE